Rali

2023.03.13. 11:56

Vasárnapi idill, Ladákkal és BMW-kkel: ralisok nézték meg, mit bír a debreceni ovál – fotókkal, videóval

Több mint háromezren voltak kíváncsiak a versenyautók oválpályás száguldására Debrecenben.

Forrás: Kiss Annamarie

Négyéves szünet után újra autós körversenyt rendeztek a cívisvárosban, a Kárai Exclusive Kupasorozat nyitófordulójának a Perényi Pál Salakmotor Stadion adott otthont vasárnap. Az öt viadalból álló széria első versenye a Salak Aréna minden előzetes várakozást túlszárnyalt, miután a pilóták és a nézők is hatalmas érdeklődéssel fogadták a megmérettetést. Az előzetes nevezésre nagyjából háromszoros túljelentkezés volt, így az a 100 induló, akinek a szervezők elfogadták a részvételi szándékát, kivételes helyzetben érezhette magát. A kellemes, tavaszias időjárás is a szervezők malmára hajtotta a vizet, ugyanis több mint háromezren választották vasárnapi programként a Gázvezeték utcai arénában megrendezett egész napos autóversenyt.

Tomboló lóerők

A kiírás értelmében számos kategóriában versenyezhettek a pilóták, attól függően, hány köbcentis autóval gördültek a salakra, illetve több kupát, valamint különböző elismerést is kiosztottak a vendéglátók. A verseny előrehaladtával a sofőröknek minden tudásukra és rutinjukra szükségük volt, hogy jó időeredményt érjenek el, hiszen a pálya állaga néhol igencsak feladta a leckét az indulóknak. A több száz lóerős gépcsodák mellett a legnagyobb érdeklődés egy „szöcske”, azaz Can-Am futamit övezte, ami kifejezetten látványos köröket produkált az oválon. Az utánpótlás-nevelés is szerepet kapott a viadalon, a jogosítvánnyal még nem rendelkező, 17 éven aluliak számára kiírt junior mezőnyben hárman próbálták ki tudásukat. A verseny legjobbja, s ezzel az abszolút kategória győztese Gyöngyössy Mátyás lett, aki egy VW Passatot hajtott.

Sztárok és jótékonykodás

Külön programként a rali klasszisainak a vezetési stílusát is megcsodálhatta a publikum, sztárvendégként szórta a salakot Temesvári László, Szöllősi Roland, Vizelli Károly és Vida Sándor, akik hatalmas közönségsikert arattak látványos produkciójuk során. A magyar rali meghatározó alakjai részt vettek egy jótékonysági megmozdulásban is: a legtöbbet licitáló szurkolók beülhettek Vizelliék mellé egy élményautózásra. A nem mindennapi száguldásból és az adományokból több mint kétszázezer forint folyt be, amit az éber kómában fekvő egykori ralis, Szilágyi Ricsi megsegítésére ajánlottak fel a szervezők.

A Kárai Exclusive Kupasorozat április 16-án, az Auchan Szlalommal folytatódik.

HBN

Eredmények

Junior kategória: 1. ifj. Lek László (Suzuki), 2. Faragó Roland (Lada), 3. Rózsa Martin (BMW).

1001–1601 ccm: 1. Szabó Gergő (Lada), 2. Nagy László (Volkswagen), 3. Szabadi János (Lada).

1601–2001 ccm: 1. Lek László (Citroën), 2. Deczki Tamás (Mitsubishi), 3. Hodosán Roland (Suzuki).

2001–3001 ccm: 1. Varga Sándor (BMW), 2. Deczki Zoltán (Volkswagen), 3. Mudrák Zoltán (BMW).

3001 ccm felett: 1. Gyöngyössy Mátyás (Volkswagen), 2. Kuti János (BMW), 3. Lipóth Zoltán (Ford).

Felnevezett kategória: 1. Varga Sándor (BMW), 2. Kuti János (BMW), 3. ifj. Szabó János (Lada).

Lada Kupa: 1. Szabó Gergő, 2. Ifj. Szabó János, 3. Szabad Richárd.

BMW Kupa: 1. Kuti János, 2. Varga Sándor, 3. Mudrák Zoltán.

Látvány Kupa: 1. Kovács Ernő (Lada), 2. Nánási Roland (BMW), 3. Bődi Sándor (Lada).

Abszolút kategória: 1. Gyöngyössy Mátyás (Volkswagen), 2. Szabó Gergő (Lada), 3. Varga Sándor (BMW).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában