Kosárlabda

2023.04.23. 09:43

DEAC: a Sopronon át vezet az út az ötödik helyért

Forrás: Napló-archív

A Falco KC ellen 3-0-ra elveszített negyeddöntőt követően biztossá vált, hogy az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmeket a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A rájátszásában. Szombaton az ellenfél kiléte is ismetté vált, hiszen a Zalaegerszeg másodjára is nyerni tudott Sopronban, így 3-1-es összesítéssel ők jutottak a legjobb négy közé, míg az SKC a Debreceni Egyetem ellenfele lesz az 5-8. helyért vívott keresztjátékban, írja a deac.hu.

A jövő héten megrendezendő debreceni U20-as döntő miatt most egy hét pihenő következik a bajnokságban, ám ezt követően újra szerda-szombat-kedd-péntek-vasárnap ritmusban rendezik a párharcokat. A DEAC a 8. kiemelésének köszönhetően ezúttal is páylahátrányban lesz az egyik fél harmadik győzelméig tartó küzdelemben, tehát legalább egyszer biztosan győzni kell Sopronban, ha győztesen akarnak kijönni az ütközetből. Az alapszakaszban egyébként mindkét mérkőzést a Sopron nyerte, az első fordulóban 28 ponttal kiütötték az akkor még igencsak alakulóban lévő DEAC-ot, a december végi visszavágón pedig 11 ponttal bizonyultak jobbnak a nagyerdőn.

Tippmix Férfi NB I. A negyeddöntők:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1.) – DEAC (8.) 3-0

Szolnoki Olajbányász (2.) – Egis Körmend (7.) 2-2

Alba Fehérvár (3.) – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (6.) 3-0

Zalakerámia ZTE KK (4.) – Sopron KC (5.) 3-1

Tippmix Férfi NB I. A 5-8. helyért:

Zalakerámia ZTE KK/Sopron KC – DEAC

május 3. szerda (idegenben)

május 6. szombat (hazai)

május 9. kedd (idegenben)

május 12. péntek (hazai) – amennyiben szükséges

május 14. vasárnap (idegenben) – amennyiben szükséges

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában