Kosárlabda

2023.03.09. 10:42

Sorozatban a hetedik győzelem? Miért ne!

A rájátszás kiharcolása szempontjából újabb kulcsfontosságú összecsapás vár a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatára.

Ismét pályán Tóth Ádámék

Forrás: Napló-archív

Andjelko Mandics együttese szombaton 18 órától a közvetlen rivális Körmend otthonában lép pályára. 

A bő kéthetes válogatott szünet sem törte meg a DEAC lendületét, a kiesés elől menekülő Szeged otthonában aratott győzelemmel már hat mérkőzés óta tart a hajdúságiak veretlenségi sorozata. Ezzel továbbra is a hetedik helyen áll a csapat, de a mezőny sűrűsége miatt még óriási helyezkedés várható az ötödik és a kilencedik pozíció között.

Polyákék a Kecskeméttel (0-2), a Pakssal (2-0) és a Sopronnal (0-2) már letudták mérkőzéseiket, így a közvetlen riválisok közül már csak a Körmenddel nem játszották le mindkét alapszakasz mérkőzésüket. Annak tudatában, hogy mindkét együttes 12-10-es mérleggel rendelkezik, abszolút nem túlzás azt állítani, hogy ez a győzelem, most tényleg duplán értékes lehet a felek számára – számolt be róla a klub honlapja.

A különbségre is érdemes figyelni

A csapatok őszi bajnokiját 90-72 arányban a DEAC nyerte az Oláh Gábor utcán, s bár egyértelműen győzelmi szándékkal utaznak a vasiakhoz, alkalomadtán azért érdemes lehet majd figyelni a különbségre is. A legutóbb a sereghajtó Nyíregyháza otthonában diadalmaskodó piros-feketék sorsolása egyébként kifejezetten nehéznek mondható, hiszen a cívisvárosiak után a tabella második helyén álló Szolnokot fogadják, majd a listavezető Szombathelyhez látogatnak, s végül a szintén a legjobb nyolcért hajtó Paksot látják vendégül. Ferencz Csabáék egyébként meglehetősen stabil produkciót nyújtanak eddig odahaza, eddig tíz összecsapásukból hétszer is győztesen hagyták el a pályát, az ősi rivális Falco mellett az egyaránt a rájátszásért hajtó Kecskemét és Sopron tudott nyerni az ország egyik legforróbb katlanjában.

Az örökmérleg mindenesetre abszolút vasi fölényt mutat, az eddig tíz bajnoki összecsapásból nyolcat is megnyertek, ráadásul Körmendet még egyszer sem sikerült bevennie a DEAC-nak. Két éve álltak legközelebb egy idegenbeli sikerhez, az akkor még Kovács Adrián irányította fehér-feketék háromszoros hosszabbításban maradtak alul.

A szombati összecsapáson egyébként több játékos is volt csapata ellen szerepel majd, hiszen Mócsán Bálint mellett Kenéz Csabának sem lesz ismeretlen a mérkőzés helyszíne, míg a hazaiaknál Godwin Omenaka töltött el egykoron három esztendőt is debreceni színekben.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában