Rali

2023.03.01. 12:59

Édes sikerben bízik Nagy Lajos a cukorgyári fordulón

Öveket becsatolni, vasárnap Kabán indul a ralisok versenysorozata.

Ifjabb Nagy Lajos már nagyon várja a szezonnyitót

Forrás: Napló-archív

Ugyan az indulók létszáma és kiléte még nem ismert (péntekig lehet nevezni), egy dolog biztos: ifjabb Nagy Lajos ott lesz vasárnap Kabán, a KZ Invest Kupa idei első fordulóján. A 10 órakor kezdődő, Kaba cukorgyári rakodó területén rendezendő megmérettetésen idén kibővített, közel 5 kilométeres pályával várják a ralisokat. – Ez lesz az első idei versenyem, már nagyon vártam, hosszú volt a tél megmérettetés nélkül. 

November közepén szoktam letenni az autót pihenni, és csak február közepén veszem elő. Ilyenkor annyiból áll a jármű felkészítése, hogy megnézem az olajat, a vizet, a fékeket, a gumikat, illetve beindítom.

Ha minden rendben van, akkor nincs további teendőm, jöhetnek a viadalok – mondta el érdeklődésünkre Nagy Lajos, aki már tíz éve mindig ott van Kabán, így jól ismeri a terepet. Mint kiderült, a fiatal ralis szerint neki kifejezetten kedvező, hogy ettől az évtől hosszabb lesz a pálya, hiszen ő Kunmadarason rótta a köröket hosszú időn át, ahol hozzászokott a több kilométeres szakaszokhoz. Az autószerelőként dolgozó ralis Kabán is a legnagyobb, 3000 köbcenti feletti kategóriában (M3) indul majd a BMW-jével, és dupla nevezést adott le.

Mindig a győzelem a cél

Hogy mit vár magától az évadnyitón Lajos, arra is választ kaptunk. – A győzelem a cél, mindig úgy állok rajthoz, aztán majd kiderül, milyen a mezőny, és mire megyek. 

Igazából számomra ez a ralizás csak egy hobbi, igaz, igen költséges kis szenvedély, de imádom, így mindig úgy alakítom, hogy elő tudjam teremteni a szükséges összeget mindenre.

Az igazi megmérettetés a nagy országos raliversenyekkel kezdődik, de az már egy más kategória minden szinten – fogalmazott.

Újdonság, hogy ebben az évben már úgy alakul majd ki a végső sorrend az öt fordulós KZ Invest Kupán, hogy az indulók legrosszabb körét nem veszik számításba, helyette a többi időt átlagolják. Erről is úgy vélekedik ifjabb Nagy Lajos, hogy egy jó dolog, de igazából neki mindegy is, mit vesznek figyelembe a végelszámoláskor, hiszen mindig a maximumra törekszik. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában