Gyakorlati lehetőség a Lokinál

2023.03.01. 14:45

Úttörő együttműködés az DVSC és az egyetem között

A duális képzésben résztvevő hallgatók a tanulással párhuzamosan belekóstolhatnak a munka világába is.

Forrás: Czinege Melinda

Új, duális képzéséről szóló megállapodást írt alá a DVSC és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) szerdán. A Nagyerdei Stadionban megtartott sajtótájékoztatón kiderült, a szeptembertől induló képzés az egyetem sportközgazdász mesterszakos hallgatóinak nyújt gyakorlatorientált szakmai ismereteket a kimagasló elméleti oktatáson túl.

Beszédében Fenyves Veronika, a DE GTK dékánja elmondta, a kar alapképzései gyakorlatorientált képzések, évente 800-100 hallgató tölt szakmai gyakorlatot a partnerszervezeteknél, hogy minél versenyképesebb diplomát szerezzen. – A karunk fontosnak tartja, hogy hasonló lehetőséget kínáljon a mesterszakon továbbtanulók számára is, és ezt a duális képzésben találta meg. A duális képzés 2015-be indult útjára, a GTK két évvel később kapcsolódott be a programba. 

Jelenleg 62-en vesznek részt ilyen képzésben, 87-en pedig már elvégezték.

 A hallgató 26-27 hetet a gyakorlati helyen tölt, ahol számos tapasztalatot szerezve belekóstolhat a munka világába – részletezte.

Dr. Bácsné Prof. Dr. Bába Éva, DE GTK Sportgazdasági- és Menedzsment Intézet igazgató, stratégiai és kommunikációs dékánhelyettes egy kis történeti áttekintést adott a jelenlévőknek. 
– Négy éve végeztek az első sportközgazdász szakosok az intézményünkben. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen nyelveket beszélő, fiatal szakemberek tudnak elhelyezkedni a kluboknál. Nyugat-Európában leginkább a futballban terjedtek el az üzleti modellek, amiket lekövetnek az NB I.-es klubok is. 

A nálunk végzett fiatalok a legújabb ismereteket, szemléleteket vihetik el az egyesülethez.

 Hallgatóink nagyon lelkesek attól, hogy adott esetben a Lokinál dolgozhatnak, remélem mindkét fél számára hasznos lesz majd az együttműködés – bizakodott az igazgató.

Új duális képzéséről szóló megállapodást írt alá a DVSC és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara
Forrás: Czinege Melinda

Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője az ünnepélyes aláírás előtt elmondta, egy újabb úttörő, példaértékű együttműködés kötöttek az egyetemmel.
– A DVSC és a DLA fő támogatója, tulajdonosa Debrecen városa mellett a Debreceni Egyetem, mellyel remek a kapcsolatunk. A mai nap egy újabb mérföldkő az együttműködésünkben. 

A profi sport iránt érdeklő fiatalok a klub különböző területein – leginkább marketing, pénzügy, számvitel és rendezvényszervezés – szerezhetnek tapasztalatot, amit később fel tudnak használatai karrierjük során.

 Szeretettel várjuk a sport iránt elkötelezett fiatalokat szeptembertől, szeretnénk olyanokat kiválasztani, akik akár hosszabb távon is dogozhatnak nálunk – hangsúlyozta a cégvezető, majd a felek aláírásukkal szentesítették a megállapodást.
Egy ilyen együttműködés 4 félévig tart, a hallgatók egy héten 3 napot egyetemi oktatásban, és 2 napot a klubnál töltenek majd. Jelenleg maximum 3 főt tud fogadni a DVSC, ez a létszám később bővülhet majd.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában