Vízilabda

2023.02.11. 18:55

Szombathelyt is bevette a DVSE

Tovább tart a hibátlan sorozat 2023-ban, újabb értékes győzelmet aratott az OB1/B-ben a DVSE-Master Good. A listavezető hat góllal nyert a forduló előtt az ötödik helyen álló AVUS Szombathely otthonában.

Macsi Martin volt a DVSE legeredményesebb játékosa

Forrás: dvse.hu

A két csapat őszi mérkőzésén hét góllal győztek a debreceniek, és habár ezúttal is ők számítottak esélyesnek, egyáltalán nem lehetett félvállról venni a jó erőkből álló AVUS elleni bajnokit – hívta fel a figyelmet előzetesen a dvse.hu.

Macsi Martin büntetőgólja nyitotta az összecsapást, a hazaiak egyenlítését követően pedig ismét a DVSE 12-ese volt eredményes. Nem sokkal később bátyja, Patrik is betalált, de a vendéglátó szorosan tapadt ellenfelére, így az első nyolc perc után döntetlen volt az állás (3-3).

A második negyed mindössze három gólt hozott. Macsi Patrik és Somorjai Sebestyén révén kettővel elléptek a debreceniek, egyet azonban belőtt az AVUS is az egykor a DVSE-t erősítő Szőke Szabolcsnak köszönhetően. A félidőben 5-4-re vezettek a vendégek.

Térfélcsere után sebességet váltott a DVSE, és ez az eredményen is meglátszott. Kádár Kálmán csapata ötöt rámolt be, és mindössze kettőt kapott. Az utolsó negyed előtt 10-6-os debreceni előnyt mutatott az eredményjelző.

Berki Richárd találatával már öttel vezettek a debreceniek, majd Tőzsér Dávid növelte hatra, majd hétre a különbséget. Az utolsó szó a szombathelyieké volt másfél perccel a vége előtt, de ez már csak a kozmetikázásra volt elég. 

A DVSE az őszi 14-7 után ezúttal 13-7-re nyert és továbbra is vezeti a másodosztályt.

„Nagyon kemény meccsre számítottam, és úgy volt két 2 negyedig. Utána szép lassan sikerült egy gyönyörű csapatjátékkal és olykor nagyon szép egyéni megoldásokkal ellépni a Szombathelytől. Volt egy fontos játékosuk, akit nagyon jól levédekeztünk, szinte teljesen kivettük a játékukból, ezzel bizonytalanná téve őket. Talán ez volt az egyik meghatározó dolog, ami miatt sokkal nyugodtabban és magabiztosabban használtuk ki a helyzeteinket elől.” – nyilatkozta a találkozó után a debreceniek honlapjának a győztes vezetőedző, Kádár Kálmán.

A DVSE a következő bajnokiját jövő hét pénteken a Hódmezővásárhely ellen játssza Nyíregyházán.

A tények

Férfi vízilabda ob 1/B, 17. forduló

AVUS – DVSE-Master Good 7-13 (3-3, 1-2, 2-5, 1-3)

Gólszerzők: Hajmási 3, Szőke 2, Makrai, Kovács K., ill. Macsi M. 4, Macsi P. 3, Berki 2, Tőzsér 2, Somorjai, Dienes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában