Ügyesség

2023.02.21. 15:11

Dubajig dekázza magát a hadházi fiatal? – fotókkal, videóval!

A hadházi labdazsonglőrnek, László Gyulának nincs lehetetlen: úgy néz ki, beteljesül a dubaji álma, egy helyi vállalkozó felkarolta a tehetséges labdajátékost.

László Gyula újabb rekordokra tör

Forrás: Czinege Melinda

– Találtam egy szponzort, akinek a segítségével el tudok utazni a Dubajba, hogy feljuthassak a Burdzs Kalifa tetejére, miközben a fejemen egyensúlyozok egy labdával – vágott rögtön a közepébe László Gyula, akinek a hangjából érezni lehetett, mennyire boldog, hogy végre megoszthatta ezt az örömhírt. A Hajdu Online-nak árulta el először, hogy a debreceni édességgyáros, Felföldi József vette a szárnyai alá, aki állja a kiutazás költségeit.

Gyula hozzátette, az utazás feltétele, hogy szereznie kell maga mellé egy menedzsert, akivel a szerződéskötést, a megbeszéléseket, az engedélyeket, valamint a papírmunka ügyes-bajos dolgait intézi a vállalkozó. Eközben ő csak a gyakorlásra, az edzésre tudna koncentrálni.

A hadházi fiatal egyébként a hétköznapokban lemezlovasként bontogatja szárnyait, sőt, most egy énekesnőt is keres maga mellé. – Amatőr szinten mozgok ebben a zenei műfajban, de szeretném komolyan venni, és ennek egyik fontos lépése lehetne, ha találnék magam mellé egy énekesnőt, akivel járnám az országot, és közösen zenélnénk. Idővel még egy videóklipet is forgatnánk a Youtube-ra – hallottuk a jövőre vonatkozó ambícióiról a hadházi labdazsonglőrt.

Álmok mindig lesznek

A zenélés mellett azonban kikerülhetetlen az életéből a labda és a foci iránti rajongása, ami közel 15 éve kezdődött, az iskolapadban. 

Az egyik tanórán egy dokumentumfilmet néztünk, amiben a híres brazil focista, Ronaldinho szerepelt, aki megcsinálta a freestyle foci trükkök koronázatlan királyát, a brazil kört: egyet dekázunk a lábfejjel, majd a térddel, vállal, fejjel másik vállal, térddel és lábfejjel zárjuk a folyamatos mutatványt 

– idézte fel Gyula, aki kiemelte, hogy a film megnézése után érezte, hogy ezt meg kell tanulnia, ez az ő világa. Mai napig hobbiszinten űzi a dekázást, mint mondta, nem szeretne versenyeken indulni, nemzetközi vagy magyar bajnokságon. Az okoz neki boldogságot, hogy az embereket szórakoztatja, valamint ha ellátogat a szegényebb környezetben élő gyerekek közé, akik tátott szájjal figyelik, milyen trükköket mutat be a labdával.

– Többek között az utazásommal is erre törekszek. Fontos küldetésemnek érzem, hogy a nehéz sorsú, akár nincstelen gyerekeknek, fiataloknak meg tudjam mutatni, hogy egy kevés dolog is tud boldogságot adni az életünkben. Továbbá, ha van egy célunk, azért igyekezzünk mindent megtenni – vallja Gyula.

Céljai természetesen neki is vannak: új rekordot szeretne felállítani, bár nem labdajátékkal. A szintén Dubajban található Burdzs al-Arab, az úgynevezett Arabok tornya legfelső emeletének magasságában elhelyezett helikopter leszállópályán 50 órán keresztül BMX-trükköket szeretne csinálni, megállás nélkül.

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában