Kézilabda

2023.02.20. 12:35

Emelt fővel búcsúztak a DVSC kézilabdázói az Európa-ligától

Ábrók Zsolt: „a lányok küzdöttek a klubért, a városért és a szurkolókért”

Az ügyvezető elmondta, joggal lehetnek büszkék a lányok teljesítményére

Forrás: DVSC Schaeffler

Hiába szerzett nyolc pontot, nem jutott be a negyeddöntőbe a DVSC Schaeffler az EHF Európa-ligában. A csoportkör lezárása után a csapatot működtető kft. ügyvezető, Ábrók Zsoltot a hat mérkőzés tapasztalatairól, tanulságairól mesélt – tudatta a klub hétfőn.

– Kétfelé bontanám az elmúlt másfél hónap értékelését. Ha szubjektíven közelítek a mögöttünk hagyott időszakhoz, akkor azt kell mondanom, hogy borzasztóan frusztrált, csalódott és dühös vagyok, s nem csak én, hanem a csapat, a stáb minden tagja. Dühítő, hogy nyolc ponttal nem sikerült továbbjutni, úgy tűnik, a mi klubunkba determinálva van, hogy a nemzetközi porondon vagy gólkülönbséggel bukunk el, vagy nyerünk, akár kupát. 

Csalódódottak vagyunk, mert nem azért dolgoztunk, küzdöttünk, hogy így kelljen elbúcsúzni 

– fejtette ki az ügyvezető.

Kiemelte, felháborítónak tartja, hogy egy ilyen szituációban az EHF versenyrendszere szerint nem egy időben kezdődik a záróforduló továbbjutásról döntő két mérkőzése. Ennek lett a következménye, hogy a játékosok úgy léptek pályára, hogy tudták, már nem juthatnak tovább, ez pedig hatalmas lelki teher volt, látni kellett volna az arcokat a vasárnapi meccs előtt. Ennek ellenére végig küzdöttek, és meg is nyerték a mérkőzést, ami szintén a csapat tartásáról ad tanúbizonyságot. 

– Úgy gondolom a fair play szellemében ennek a két mérkőzésnek egyidőben kellett volna kezdődnie! Mindezt jeleztük is az európai szövetség felé – tette hozzá.

Elmondta, azt már a sorsolás pillanatában látták, hogy ez egy roppant kiegyensúlyozott csoport. Az alapvető cél az volt, hogy megnyerjék a három hazai meccsüket és idegenben a tavaly még Bajnokok Ligájában szereplő, ám azóta meggyengült Podravka ellen szerezzenek két pontot. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján joggal vélték úgy, hogy a nyolc pont elég a negyeddöntőhöz. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne akarták volna minden meccsüket megnyerni. Ebben a szezonban hét csapat szerzett a csoportkörben nyolc vagy több pontot, ebből sajnos három a debreceniek csoportjában szerepelt. 

– Az a csapat, amelyik hatból négy meccset megnyer, annak ott a helye a legjobb nyolc között, ezért joggal lehetünk büszkék a lányok teljesítményére és bár búcsúztunk, emelt fővel tehettük mindezt – folytatta.

– Bántó a Nyköbing elleni idegenbeli mérkőzés az, ahol szétesett a csapat. Ez akkor is igaz, ha tudjuk, hogy a két hosszú ideje hiányzó belső emberünk, Hornyák Dóra és Jovovics Jovana mellett ezen a meccsen nem léphetett pályára Bordás Réka sem. Sajnálom, hogy sokakban ez az élmény maradt meg erről a hat meccsről és nem a győzelmek. 

Mert elmondhatjuk, hogy többségében jól pótoltuk a hiányzókat, a DVSC Schaeffler csapatként funkcionált, a lányok küzdöttek a klubért, a városért és a szurkolókért. Remélem, hogy – miután leülepedtek az érzelmek – a közösségünk minden tagja objektíven fogja értékelni ezt a szereplést. Ez nagyon fontos lenne, mert nagy feladatok állnak még előttünk. 

A kupában a final four, a bajnokságban pedig a bronzérem megszerzése a cél, ezek eléréséhez pedig szükségünk lesz a DVSC család minden tagjának támogatására, mert ez a csapat rászolgált a bizalomra az eddigi teljesítményével. Mindörökké hajrá, Debrecen – zárta Ábrók Zsoltot ügyvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában