Jégkorong

2023.02.09. 14:08

Bármennyire fájó, de jogosan kapott ki a DEAC

Elvesztette pályaelőnyét a DEAC jégkorongcsapata.

Mihalik András és a DEAC hasra estett Debrecenben a Fehérvár elleni első meccsen

Forrás: Czinege Melinda

Bár György József vezetőedző a DEAC-FEHA19 playoff-kvalifikációs párharc felvezetésében portálunknak is elmondta, hogy hiába a Debrecen az esélyes, ő nagyon nehéz csatára számít, hideg zuhanyként érhette a debreceni hokifanatikusokat, hogy rögtön az első meccsen elvesztette a pályaelőnyt az egyetemi gárda. A három győzelemig tartó párviadal szerda esti nyitó meccsén a hajdúságiak hosszabbítás után 2–1-re kaptak ki a Debreceni Jégcsarnokban.  

Esélyeshez méltón kezdték Révész Marcellék a meccset, ám Dobos mégis a vendégek szereztek vezetést a 11. minutumban. Fokozták a tempót a cívisvárosiak, ennek ellenére egészen a harmadik harmadig kellett várni az egyenlítésre, ekkor Mihalik András vágta a pakkot a székesfehérvári kapuba 57:11-nél. Jöhetett a ráadás, a 69. percben Zohovs ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, amit a dunántúliak már nem is engedtek ki a kezükből.

Nem vették elég komolyan 

György József vezetőedző a mérkőzés után érthetően csalódottan nyilatkozott a jegkorongblog.hu oldalon: – Nem is tudom megszámolni, hányszor hívtam fel a figyelmét a srácoknak, hogy ez már nem az a csapat, amelyikkel az alapszakaszban játszottunk. Az látszott, hogy az utolsó tíz mérkőzésükön mindenkinek megnehezítették a dolgát, és nem lehet félvállról venni őket. Sajnos most sem sikerült négy sort kiállítanunk, mert beteg és sérült is van közöttünk, ami ki is ütközött a végén. 

Az első húsz percet nem vettük elég komolyan, nem tudtunk olyan tempót játszani, ami szükséges lett volna.

 Utána már dolgoztunk, megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk gólt szerezni. A hosszabbításban büntetőt lőhettünk, a legjobb játékosunknak nem volt elég magabiztossága, hogy ő végezze el, erre nem találok szavakat. Megérdemeltük, hogy kikapjunk, de még van négy mérkőzés, ebből kell hármat megnyerni – summázott a szakember. 

A három nyert meccsig tartó párharc állása 1–0 a FEHA19 javára, a párharc második mérkőzést lapzártánk után rendezték ugyancsak a cívisvárosban. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában