Jégkorong

2023.01.15. 21:35

Brusztolt a DEAC, de mégsem jött össze a Gyergyó ellen

A jégkorong Erste Liga alapszakaszában a hajdúsági egylet vasárnap billenthette pozitív irányba a mérleg nyelvét, ugyanis csütörtökön a Brassótól kikapott, pénteken pedig megverte a Csíkszeredát.

Forrás: deac.hu

Kiegyenlített játékkal indult az első harmad, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, Hetényi Zoltánnak valamivel több dolga akadt a vendégek ketrece előtt. A debreceniek két emberhátrányával szemben a Gyergyó egyet mutathatott fel, amikor megszerezte a vezetést a házigazda. Sebastien Sylvestre közeli próbálkozása csúszott át nagy nehezen a gólvonalon. Sokáig nem kellett szomorkodniuk a fekete-fehér színekért szorítóknak, ugyanis egalizált a DEAC. Szűk három perccel a hazai találatot követően Ratislav Spirko volt eredményes – számolt be a debreceni klub hivatalos oldala.

A második játékrész sem volt eseménytelen, sajnos a gólok számát tekintve nem élvezhettük felhőtlenül. A cívisektől Dominik Novotny talált be 30:22-nél, de fél percig sem ujjonghattunk, ugyanis Sylvestre ismét bevette a vendégek kapuját. Nem sok, mindössze bő egy minutum elteltével megszerezte a vezetést a Gyergyó, a debrecenieknek újra futniuk kellett az eredmény után. A gólt követően György József időt kért, azonban érdemi változás már nem történt, a DEAC hátrányban indult neki az utolsó húsz percnek.

Bár a mieink az elejétől kezdve mindent megtettek az egyenlítésért, sokáig nem sikerült gólt ütnie a DEAC-nak. Hogy még rosszabbul érezzük magunkat, arról Császár gondoskodott. Jan Dalecky még visszahozta az esélyt, ám az egyetemistáknak végül nem sikerült pontot szerezniük.

A tények

Erste Liga, alapszakasz

Gyergyói HK – DEAC 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Gól: Sylvestre 2, Székely-Sándor, Császár, illetve Spirko, Novotny, Dalecky

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában