Nyílt nap

2023.01.10. 12:05

Belekóstolhatunk a fénykardvívásba Debrecenben

Nyílt nappal köszöntik az új esztendőt a Békessy Béla Vívócentrumban.

Forrás: Békessy Béla Vívócentrum

A kard, a tőr, a párbajtőr, valamint a fénykardvívás világába nyerhetnek bepillantást az érdeklődők január 14-én, szombaton Debrecen legmodernebb vívótermében – a Faraktár utca 65. szám alatt.

A nyílt napon 10 és 13 óra között a kard, tőr és párbajtőr fegyvernemek mutatkoznak be, majd 13 és 14 óra között a fénykardvívás, amely fegyvernemként csak nemrég terjedt el a köztudatban.

Az eseményre bárki ellátogathat, akit érdekel ez a sport, legyen gyerek, felnőtt, idősebb vagy akár mozgásában korlátozott személy, hiszen számukra is tartanak vívóedzéseket. Az érdeklődök érkezhetnek akár egyénileg vagy társaságban, osztálytársakkal, szülőkkel. A nap folyamán edzők felügyelik és segítik a fegyverek szakszerű használatát.

A résztvevők gyakorolhatnak szúrópárnán, de akár pástra is léphetnek és megmérkőzhetnek a többiekkel. A vívást már 4 éves kortól is kipróbálhatják a kisgyerekek, hiszen számukra az ovis és kisiskolás víváson speciális felszerelés áll rendelkezésre – tájékoztatta portálunkat a Békessy Béla Vívócentrum.

A hétvégi nyílt nap remek lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők kicsit jobban megismerjék ezt az elegáns, nem szokványos mozgásformát, amely fejleszti a reakciókészséget, általános erőnlétet, koncentrációt. A kitartó felkészülés megtanít tűrni, küzdeni. Ez a sportág számos olyan készséget, tulajdonságot fejleszt, amelynek hasznát vehetjük az élet más területein is – hangúlyozzák a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában