Kézilabda

2023.01.03. 15:06

A középmezőny a cél a DEAC férfi kézilabdázóinak

Új játékost keres a debreceni alakulat.

Forrás: Derencsényi István/DEAC

A Debreceni Egyetem férfi kézilabdacsapata a 10. helyre került a tabellán. A DEAC keddi közlése szerint Mándi Norbert tanítványai az NB I./B mezőnyében eddig tizennégy meccsen tizenkét pontot szereztek, és főleg a DESOK-ban nyújtottak meggyőző teljesítményt.

Ezt alátámasztja, hogy hazai környezetben tizenegy egységet gyűjtöttek.

– A szezon eddigi részével nagyjából elégedett lehetek, bár maradt bennem némi hiányérzet – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Az új évben jobban ki kell használnunk az ellenfeleink megingásait. Örömteli, hogy a srácok profi hozzáállással teszik a dolgukat. Miután elkezdtem a munkát, megnőtt a heti edzésszám, ami visszaköszön a meccseken. Abban bízom, hogy a hatodik-kilencedik pozíció környékén zárjuk a bajnokságot, bár ezért sokat kell dolgozni – mutatott rá Mándi Norbert.

A DEAC játékosai a 2022-es év utolsó bajnokiját követően „feltölthették az akkumulátorokat”, ám január 2-án már tréninget tartott nekik az edző.

– A terveim szerint két edzőmeccset játszunk, úgy fest, hogy az egyik ellenfelünk a DVTK lesz. Ezeken a találkozókon nem az eredmény a leglényegesebb, hanem az, hogy érezzem a fejlődést a csapaton. Gidai Mátéra munkahelyi elfoglaltság miatt a tavasszal már nem számíthatunk, így szeretnénk egy jobbszélsőt igazolni. Zajlanak a tárgyalások a kiszemeltekkel, de megállapodás még nem született. Egyébként télen mindig jóval nehezebb erősíteni, ezt most a saját bőrünkön tapasztaljuk. Olyan játékost akarunk szerződtetni, aki hasznos tagja lehet az együttesnek, nem a tűzoltás a célunk – zárta mondandóját Mándi Norbert.

Az alakulat az év első bajnokiját január 28-án vívja, ekkor a Salgótarján csapatát látja majd vendégül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában