Jégkorong

2022.12.21. 18:05

Rossz ütemben kapták a gólokat

Kecskeméti Áron szerint a védekező harmadban elkövetett hibák okozták a DEAC vesztét.

Forrás: Kiss Annamarie

 A DEAC fájó, 8–4-es vereséget szenvedett hazai pályán a Budapest Jégkorong Akadémiától kedd este. A hazaiak gólszerzői Jan Dalecky (2), Jakub Izacky és Sági Martin voltak, de ez a négy találat sem tudta ellensúlyozni az egyetemisták játékában ismét bekövetkezett kihagyásokat, amelyeket könyörtelenül megbüntetett az ellenfél. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az összecsapás a jótékonyság jegyében zajlott, ugyanis a hajdúságiak a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon lakói számára gyűjtöttek plüssöket, melyet az első harmad után át is adtak az intézmény képviselőinek.

A György József távollétében ideiglenes vezetőedzőként debütáló Kecskeméti Áron a lefújás után megköszönte a játékosoknak, hogy végig partnerek voltak a mérkőzésen. – A nagyon komoly karrierrel, és statisztikákkal bíró játékosok profizmusát mutatja, hogy zokszó nélkül hajtották végre azokat az feladatokat, amiket kértem tőlük a kispadon – hangsúlyozta a HAON-nak a fiatal szakember. – Tudtuk, hogy a budapestiek szeretik egyből letámadni az ellenfelet, készültünk is erre, mégis sok nehézségünk adódott ebből. Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy ellenfelünk jól kezdi a meccseket, de mégis gólt kaptunk nyolc másodperc alatt, én ezt a koncentráció hiányosságaira vezetem vissza.

A végeredmény ellenére azt kell mondjam, hogy nem játszottunk rosszul, elöl minden rendben volt, számos kiváló lehetőséget alakítottunk ki, hátul azonban rengetegszer hoztuk nehéz helyzetbe magunkat.

Az első harmad vége kaotikusra sikeredett, és amikor már felálltunk volna belőle, kaptunk egy újabb gólt. Úgy érzem nincs ekkora különbség a két gárda között, egyszerűen túl sokat hibáztunk, ellenfelünk meg például jól használta ki az emberelőnyöket. A srácok végig teljes erővel küzdöttek, nem csupán azt nézték, mi áll az eredményjelzőn – mondta el Kecskeméti Áron, aki azzal zárta értékelését, hogy nehéz, de nagyon megtisztelő feladat volt vezetőedzőként levezényelni az összecsapást. 

Mihalik Gergő szerint rossz ütemben kapta a DEAC a gólokat, amely nagyban befolyásolta a mérkőzést – Ez mentálisan nem tett jót a csapatnak, kicsit meg is rogytunk, a védekezésünk szétesett, ezért lett ez a fájó végeredmény – summázott a fiatal támadó.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában