Futsal

2022.12.06. 16:44

Már a felsőházi pontokra hajtanak a DEAC futsalosai

Elek Gergő szerint ezeket a rangadókon lehet majd begyűjteni.

Forrás: Czinege Melinda

Szerencsére a jó értelemben szakadt meg a DEAC férfi futsalcsapatának győzelem-vereség sormintája, mert az ELTE-BEAC elleni múlt heti siker után hétfő este 3–1-re legyőzték az addigi listavezető Aramist a DESOK-ban.

A debreceniek Rácz Zsolt találatával szereztek vezetést, melyet Thiago toldott meg egy bombával, hogy aztán a második félidőben Harmati Tamás biztosítsa be a győzelmet.

Horváth Szabolcs utolsó perces gólja már csak a szépségtapaszt jelentette a budaörsiek számára.

A szép siker után Elek Gergő joggal volt elégedett csapata teljesítményével. –  Rengeteg helyzetet kidolgozva, nagyon jól mentünk bele a mérkőzésbe – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak a vezetőedző. – Ebben lehet, hogy benne volt az ellenfél utazása, és a számukra szokatlan pálya, de úgy gondolom, az első 10-15 percben remekül játszottunk. Az első félidő végén aztán beszorultunk, ott egy kicsit eltört valami, és úgy gondolom, egyszer-kétszer szerencsénk volt.

A második félidőben folytatódott a ki-ki mérkőzés, és amikor már talán egy kicsit elbillent volna az ellenfél irányába a játék, akkor sikerült növelni az előnyünket.

Az egy nagyon jó ütemű találat volt, és onnantól kezdve szerintem már igazából úgy alakult a történet, hogy mi szerettük volna – ecsetelte.

A tréner elmondta, a csapatból elég sokan küzdenek valamilyen sérüléssel, a gárda gyúrója lassan többet tesz fel gyógyszalagot, mint amennyit gyúr. Mivel csak egy hét múlva lesz a következő bajnoki, a regeneráció érdekében a játékosok most kisebb pihenőt kapnak. – A Rubeola elleni bajnoki papírformának ígérkezik, és remélem, az is lesz, mert utána egy fontos összecsapás következik a Veszprém ellen.

A rangadóinkat eddig idegenben vívtuk nagy részben, csíptünk is el pontokat, ami akkor lesz igazán értékes, ha a hazaiakat is meg tudjuk nyerni

– hangsúlyozta.

A szakember szerint a felsőházi helyek már elkeltek, így mostantól kezdve az a kérdés, melyik együttes mennyi ponttal tud belemenni a rájátszásba. Hangsúlyozta, akkor sem dőlnek a kardjukba, ha „csak” hatodikként jutnak majd be oda, mert a felsőházban lévő forma fogja eldönteni a végső helyezéseket. – Ha két-három pontot magunkkal tudnánk vinni, az nagyon jó lenne, ezeket pedig a hátralévő rangadókon tudjuk majd megszerezni – mondta el Elek Gergő.

A DEAC legközelebb a Rubeolát fogadja hétfőn a DESOK-ban.

MSZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában