DVSC

2022.10.31. 16:25

Negyven fiatal kézis jövője dőlt el Debrecenben

Akadémiai kiválasztót tartottak hétfőn.

Forrás: dvsckezilabda.hu

A 2022/23-as szezontól az akadémiák egységesen fellépve, közös kiválasztókat szerveznek, a jelentkezők pedig eldönthették, hogy a budapesti, debreceni és győri helyszíni válogatók közül melyiken mérettetik meg magukat. Az új kiválasztórendszerben a gyerekek az egyetemi felvételi eljáráshoz hasonlóan három akadémiát jelölhettek meg, a három között pedig sorrendet állíthattak. Minden helyszínen egységes volt a gyakorlatsor, melyet a helyi akadémia szakembereinek irányításával végeztek el a gyerekek, és az értékelési szempontrendszer is ugyanazon elemeket tartalmazza – számolt be a dvsckezilabda.hu.

Összesen 189 lány jelentkezett a négy női kézilabda-akadémiára. Az első kiválasztót október 29-én Budapesten, az Elek Gyula Arénában rendezték meg. A második házigazda a DVSC Kézilabda Akadémia volt.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban negyven gyerek jelent meg, ők két edzéscsoportot alkotva mutatták meg tudásukat a szakembereknek.

A köszöntőket követően a debreceni akadémia vezető erőnléti edzője, Suba Emese vezényelte le a bemelegítést, majd előkerültek a labdák. Az edzéseken Győrvári Viktor és Márián Blanka irányításával dolgoztak a mezőnyjátékosok, a kapusokkal pedig Kalocsai Erika foglalkozott. A gyerekeket az FTC Kézilabda Akadémia, a NEKA és a Győri ETO Akadémia szakemberei is értékelték a debreceniek mellett, így komplex kép alakul ki minden jelentkezőről. Kedden rendezik meg a győri kiválasztót, majd a szakemberek döntik el, hogy mely játékosoknak lesz lehetőségük megmutatni tudásukat a második fordulóban, a NEKA-n, november közepén.

A kiválasztó debreceni fordulójáról az Ez Debrecen című utánpótlás-magazinműsor következő adásában is láthatnak egy hosszabb összefoglalót november 8-án este, a Debrecen Televízióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában