Jégkorong

2022.10.22. 18:02

Drámai vereséget szenvedett a DEAC

Bár kétgólos hátrányukból visszakapaszkodtak a debreceniek, a tizenkét körös büntetőpárbajt követően csak egy ponttal gazdagodtak.

Forrás: Kiss Annamarie

Nem sikerült 24 órán belül két meccset megnyernie a Debreceni egyetem jégkorongcsapatának, ugyanis a pénteki, BJAHC elleni bravúros idegenbeli 6–2-es siker után szétlövésbe 3–2-re kikapott a Dunaújvárosi Acélbikáktól szombat délután. 

György József nem változtatott a pénteki sorokon. Úgy tűnt, a dunaújvárosiak tudtak jobban regenerálódni a péntek összecsapásuk után, ugyanis egy percen belül kétgólos előnyt építettek ki: előbb Dézsi passzát értékesítette Ödman a 6. minutumban, majd 36 másodperccel később Somogyi lövése is utat talált Hetényi Zoltán kapujába. A DEAC többször is egalizálhatott volna, de az összes lehetősége kimaradt az első felvonásban.

A második etapban három kisbüntetést is begyűjtöttek Jakub Izackyék, de a Dunaújváros sem szimpla, sem kettős előnyből nem tudta növelni előnyét. Ahogy lenni szokott, ezt meg is büntette a sport, hiszen a 34. percben Jaroslav Spirko passzát követően Jan Dalecky lőtt a kapuba. 1–2.

A harmadik harmadban egyenlített a DEAC, Molnár Dávid volt eredményes a 43. percben. 2–2. Több gól már nem esett sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, így jöhetett az orosz rulett, azaz a büntetőpárbaj, ahol csak az újvárosi Embrich talált a kapuba, így 3–2-re győzött a DAB.

A DEAC pénteken 18.30-tól a Brassót fogadja majd.

MSZ

A tények

Erste Liga alapszakasz, EL47

Dunaújváros, 270 néző. Vezették: Babic Vladimir, Haszonits Miklós.

Deunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3–2 (2–0, 0–1, 0–1, 0–0, büntetők után: 1–0)

Gólszerzők: Ödman (6.), Somogyi (7.), Embrich (65.) illetve Dalecky (34.) Molnár (43.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában