Jégkorong

2022.10.07. 13:09

A műalkotás, ami óvja viselője életét – Mutatjuk Hetényi Zoltán új sisakját!

A DEAC-hokikapus új fejvédőjének festését a magyar történelem és tradíciók ihlették.

Ez már sorozatban a harmadik szezon, amelyben a Vékony Tamás (jobbra) által festett sisakjában véd majd Hetényi Zoltán | Forrás: Bakos Attila

Lassan négy hete, hogy a DEAC Szuperkupa-győzelmével elrajtolt a magyar hokis szezon, és mint minden évben, Hetényi Zoltán ezúttal is egyedi festésű sisakban keseríti majd meg az ellenfelek támadóinak életét. A Debreceni Egyetem magyar válogatott kapusának fejvédőjét már harmadik alkalommal készíti a debreceni Grafik Trafik Dekoráció tulajdonosa, Vékony Tamás, aki az erdélyi túrára való indulás előtt adta át az új remekművet a gazdájának.

Vékony Tamás (jobbra) átadta Hetényi Zoltánnak az új sisakját | Forrás: Bakos Attila 

Az előző sisak Hete debreceni állatkertben eltöltött nyári gyakorlatának és az állatok iránti tiszteletének állított emléket, ezúttal pedig a magyar történelem adott ihletet. – Sok témát felhasználtunk már, de Tomi mindig segít ötletelni, így egyszerűbb kitalálni, hogy mi legyen. Nagyon tisztelem a régi hagyományainkat és a kultúránkat, úgyhogy ennek mentén indultunk el – árulta el a kapus.

A sisak fő motívuma Árpád-házi III. Béla király címere, felül a DEAC-os fekete-arany, oldalt pedig árpádsávos csíkozással. Ezúttal sem maradhattak ki az állatok: a rács mögött mind a két oldalon a Kárpátia zenekar saslogója látható, az állnál egy muflon néz velünk farkasszemet, hátul pedig a magyar nép egyik mitikus állatának, egy szarvasnak a sziluettje rajzolódik ki.

– Nagyon hálás vagyok Tominak, hogy immár a harmadik fejvédőmet készítette el. Nagyon szeretem a piros színt, és ez piros-fehér színkombináció különlegessé teszi, hiszen kicsit elüt az idei meztől és szereléstől – mondta Hetényi Zoltán.

A válogatott kapus már korábban elárulta, hogy bármilyen felszerelését szívesen elajándékozza a szurkolóknak, rajongóknak, egyedül a sisakokat tartja meg a gyűjteményébe. A most visszavonultatott fejvédőnek a festése szépen megmaradt, de közelebbről szemügyre véve látszik, hogy jó néhány olyan lövést kapott Hete az elmúlt egy évben, ami súlyos sérüléseket okozhatott volna. – A minta mellett természetesen az a legfontosabb, hogy ezek az eszközök az életünket védik, ezért is ragaszkodok hozzájuk ennyire – jegyezte meg. 

Hetényi Zoltán most visszavonultatott sisakja kiválóan állta a sarat | Forrás: Napló-archív 

A festést elkészítő Vékony Tamás elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy hozzájárulhat Hetényi Zoltán megjelenéséhez a következő idényben. – Nagyon jó a témakör, amit kitalált. A magyar hagyományokat követtük a festésben, egyedül a muflon nem tartozik tradicionálisan hazánk kultúrájához, azonban Hete egyik kedvenc állata, ezért helyet kapott a sisakon – mondta. A megvalósítással kapcsolatban a szakember elárulta, hogy az eredmény airbrush és autófényezési technikák ötvözésével jött létre, a végén pedig a tartósság érdekében le is lakkozták.

A DEAC jégkorongcsapata csütörtökön már elindult hárommeccses erdélyi túrájára, ahol pénteken este a Gyergyói Hoki Klub vendégeként léptek jégre. Hetényi Zoltán vadonatúj egyedi sisakja meghozta a debreceniek szerencséjét, hiszen 5–2-re legyőzték a hazai együttest. 

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában