Erste Liga

2022.10.06. 13:21

Kőkemény összecsapások várnak a DEAC hokisaira

A Debrceni Egyetem jégkorongosai négy nap alatt három meccset játszanak le az erdélyi túra során.

Jakub Izacky (balra) és a DEAC a Gyergyónak is visszavághat a debreceni vereségért | Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga idei kiírásában eddig ötből négy mérkőzést elveszített, egyedül a Csíkszeredát tudta legyőzni hosszabbítást követően. Ezzel a két ponttal az együttes jelenleg az alapszakasz tabellájának utolsó, tizedik helyén áll. Azonban nagyon hosszú még a szezon, rengeteg lehetősége van javítani a Debreceni Egyetem gárdájának, legkorábban a következő napokban az erdélyi túra alkalmával. A hajdúságiak pénteken Gyergyószentmiklóson, szombaton Csíkszeredában, hétfőn pedig Brassóban vendégeskednek.

A debreceni hokisok csütörtök délelőtt indultak neki a hosszú útnak, a buszra szállást megelőzően a szezon eddigi részéről és a társaságra váró kihívásokról beszélt a HAON-nak Kecskeméti Áron, az együttes másodedzője.

 

– A Szuperkupa-győzelem megadta az alaphangot a kezdéshez, utána volt pár olyan meccsünk, amelyiken hajszálon múlott, hogy nyerjünk, szerintem ezt is érdemes figyelembe venni.

 

Az utolsó – Budapest Jégkorong Akadémia elleni – mérkőzésünk sajnos rosszul sikerült, de ezek az eredmények valahol a ligának a minőségét is mutatják. A közönség számára is élvezetesebb inkább olyan összecsapásokat követni, amiken mindig fej-fej melletti küzdelem van, mintha mindig sok góllal nyerne az egyik csapat – fogalmazott.

Ahogy már szó esett róla, három kifejezetten nehéz bajnoki előtt áll a DEAC az erdélyi útja során. – Izgatottan várjuk a találkozókat, hiszen három nagyon erős gárda vár ránk, és a fanatikus drukkereik mindig jó atmoszférát teremtenek, úgyhogy remek túra elé nézünk. Bízunk benne, hogy innentől kezdve belekezdünk a pontgyártásba – fejezte ki reményeit a szakember.

Fizikai szempontból is megterhelő lehet a cívisvárosiaknak a következő időszak, hiszen négy nap alatt három meccs vár rájuk. – Valóban nem kevés, de talán kényelmetlenebb az, ha Erdélyben vagyunk és igazán nincs mit csinálni, csak várni a következő pillanatot, hogy megint jégre léphessünk.

Ha választani kellene, akkor szerintem a játékosok is ezt a verziót favorizálnák, hogy inkább legyen egy pörgős időszakunk, amikor folyamatosan jönnek a kihívások. Természetesen nagyon figyelnünk kell a fiúk állapotára, a megfelelő regenerációra és a pihenésre.

A csapat egyébként hozzá van szokva ehhez a menetrendhez, mert a covidos időszak óta, már a harmadik éve van ez a rendszer, hogyha már elutazunk, akkor minél több meccset játszunk le – jegyezte meg a másodedző.

A kicsit nehézkes rajt ellenére a társaság moráljára nem lehet panasz Kecskeméti Áron elmondása szerint. – Ez már az ötödik szezonja a DEAC-nak, és az évek alatt a kis magunk kialakított egy kulturált hangulatot az öltözőben és az egész csapat környékén, ami pozitív energiát áraszt – mondta.

Hozzátette, az első néhány mérkőzés nem szegte kedvüket, ugyanúgy megvannak a céljaik és a terveik az idényre nézve.

A Debreceni Egyetem hokisai pénteken 17 óra 30 perctől a Gyergyói Hoki Klub vendégei lesznek, szombaton 17 óra 30 perctől Csíkszeredában lépnek jégre, egy nap pihenőt követően hétfőn pedig a Corona Brassó fogadja őket.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában