DEAC

2022.09.22. 14:34

Veretlen csapatot fogadnak a debreceni futsalosok

Szatmári Ákos szerint a Debreceni Egyetem alakulatának akkor lehet reális sansza a győzelemre, ha az összes játékosa maximális fordulatszámon fog pörögni.

Forrás: Napló-archív

A válogatott szünet után az ötödik forduló következik a futsal NB I.-ben, a DEAC péntek este 18.30-tól a Kecskemétet látja vendégül a DESOK-ban. Nem lesz könnyű dolga Elek Gergő legénységének, hiszen az ellenfél ebben az idényben még veretlen, a Haladás elleni rangadója döntetlennel zárult, aztán sorrendben a Nyírbátort, az Újpestet és az ELTE-BEAC csapatát fektette két vállra. A „hírös” városiak eddig huszonkét gólt lőttek a bajnokságban, a legeredményesebb játékosuk Pál Patrik hat találattal – összegezte a deac.hu.

A debreceni alakulat négy összecsapáson hét egységet szerzett, ezzel jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán. Sajnos nem lesz teljes a keret, hiszen Berecz Rafael, Szabó Ábel és Tóth Attila is sérüléssel bajlódik.

– Nagyon erős és egységes csapat érkezik hozzánk, nem lepne meg, ha a szezon végén a dobogón végezne, bár erről még kicsit korai beszélni. A kecskemétieknél főleg a válogatott játékosok számítanak húzóembereknek, ettől függetlenül mindenkire figyelnünk kell. Szeretnénk itthon tartani a három pontot, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, de ha mindenki kiadja magából a maximumot, akkor lehet esélyünk. A hiányzóink miatt sem irigylésre méltó a helyzetünk, ám igyekszünk ezzel is megbirkózni. 

Minden szempontból remek döntést hoztam, amikor nyáron elfogadtam a DEAC ajánlatát. A taktikai elemek elsajátításával jól haladok, emellett a beilleszkedés nem okozott gondot, mivel egy befogadó közegbe csöppentem

– nyilatkozta a Berettyóújfalutól érkezett Szatmári Ákos.

A fiatal játékos az előző héten hazavihette a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója díjat, amit a gárdából Krajcsi Bence szintén megkapott.

– Hatalmas megtiszteltetés ez a kitüntetés, bár az igazat megvallva nem igazán számítottam arra, hogy én is átvehetem. Eddig is próbáltam a sport mellett az egyetemen is minél jobban helytállni, ez nem változik a jövőben sem – hangsúlyozta Szatmári.

Nyírbátorba látogatnak

A másik hajdú-bihari együttes is pályán lesz péntek este, a Mezei Vill FC az egyik újonc, a Nyírbátori SC otthonába látogat. Trencsényi János együttese hatalmas skalpot húzott be a válogatott szünetet megelőző játéknapon, a bajnoki címvédő Haladást győzte le 6–3-ra Berettyóújfaluban. Az aktuális ellenfél eddig egyetlen győzelmét a nyitófordulóban szerezte az idényben, azóta három vereséget szenvedett, az MVFC tehát jó esélyekkel nézhet a meccs elébe.

Futsal NB I., 5. forduló

DEAC – SG Kecskemét Futsal

Péntek 18:30, DESOK

Futsal NB I., 5. forduló

Nyírbátori SC–MVFC Berettyóújfalu

Péntek 19.00, Nyírbátori Városi Sportcsarnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában