Tenisz

2022.09.14. 10:23

Budapesti női challenger-torna: Bondár Anna is pályára lép

A HSE sportolója mellett a teljes hazai élmezőny szerepel a tornán.

Forrás: MW-archív

Bondár Anna lesz a második kiemelt a Római Teniszakadémián rendezendő jövő heti salakpályás challenger-tornán, amelyre tizennyolcan neveztek a női világranglista első száz helyezettje közül.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású, 125-ös – a WTA-nál a legalacsonyabb – besorolású versenyen a teljes hazai élmezőny pályára lép. Bondár Annán (52. a világranglistán) kívül Udvardy Panna (76.) és Gálfi Dalma (79.) is alanyi jogon főtáblás, szabadkártyával Jani Réka (114.), Szabanin Natália (297.) és Babos Tímea (310.) kap helyet a legjobb 32 között, emellett a hétvégi selejtezőben is indul legalább két hazai teniszező. 

Párosban négy magyar részvétele már biztos, Udvardy Janival indul, Babos a szlovén Tamara Zidansekkel, míg Bondár a belga Kimberley Zimmermann-nal nevezett. A júliusi, 250-es kategóriájú WTA-torna helyszínéül is szolgáló akadémián ott lesz a francia Harmony Tan (111.), aki Wimbledonban az idén legyőzte – az azóta 23-szoros Grand Slam-bajnokként visszavonult – Serena Williamst, továbbá a német Jule Niemeier (73.), akit a US Openen a világelső Iga Swiatek állított meg a 16 között. A Budapest Ladies Open első kiemeltje jelen állás szerint a román Irina Begu (41.) lesz.

A challenger besoroláshoz képest rendkívül erős mezőny annak is köszönhető, hogy a budapesti verseny hetében az lesz az egyetlen WTA-esemény Európában.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában