Lovassport

2022.08.29. 09:12

Szabó Gábor hibátlan a lastrupi nagydíjban

A németországi Lastrupban rendezett nemzetközi CSI2* versenyen vett rész az ifjabb Szabó Gáborral felálló magyar díjugrató-válogatott.

Forrás: DEAC

Az NLSF Olipiai Program keretein belül starthoz álló öt magyar lovas pénteken, a Longines világranglistapontot adó, 145 cm-es, kétfázisos számában volt érdekelt. A kategória első részében hárman is verőhiba nélkül teljesítettek, köztük Szabó Gábor Eldorandával, aki gyors második fázissal, egy verőhibával folytatta, és végül 22. lett.

A lastrupi viadal utolsó napján a DEAC díjugratója két számban is versenyzett. Először 140 cm-en ment Chacrinue-nal, hibátlanul teljesítette az alappályát és az összevetést, az idő pedig a hetedik legjobb volt a kilencven fős mezőnyben.
A délutáni, 145 cm-es nagydíjat hetven lovasból tizenhatan teljesítették nulla hibaponttal. 

A rangos mezőnyben magyar lovas is helyet kapott, hiszen Szabó Gábor és Eldoranda nem hibázott. 

Versenyzőnk kis fordulatokkal egy igazán kockázatos összevetést lovagolt, ahol a kettes ugrás A elemét leverve, és négy hibaponttal, legjobb magyarként a kilencedik helyen zárt. A debreceni lovasok újabb megmérettetése szeptember 1-4. között a Szilvásváradon rendezendő országos bajnokság lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában