Kosárlabda

2022.08.06. 08:35

Kezdődik az U18-as kontinensviadal

A magyar leány kosárlabda-válogatott a svédek ellen játssza első mérkőzését a görögországi Eb-n.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Völgyi Péter szövetségi edző három héttel ezelőtt még az U17-es leány kosárlabda-válogatottat irányította a debreceni korosztályos világbajnokságon, és csapatával az előkelő hatodik helyezést szerezte meg hazai közönség előtt – írja a Nemzeti Sport honlapja. Majd szombattól kezdődően jövő vasárnapig már az egy évvel idősebbeket vezetheti az U18-as Európa-bajnokságon Heraklionban. 

– Öt játékost hívtam meg a cívisvárosban szereplő keretből. Közülük Aho Tyra, Dobó Lilla és Strausz Edina tud edzeni velünk, ők pihenő után csatlakoztak. Toman Petra az utolsó világbajnoki mérkőzésen térdsérülést szenvedett. Bízom benne, hogy nincs nagy probléma, de a következő négy hetét a rehabilitáció fogja kitölteni. Kastl Dórának szintén a térdével vannak problémái, az MRI-eredmény alapján az egészségügyi stáb azt javasolta, hogy hagyja ki a tornát – osztotta meg Völgyi Péter.

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában