OTP Bank Liga

2022.08.30. 21:57

Ezúttal is négyet kapott idegenben a Loki

A Zalaegerszeg 4–2-re legyőzte a sok védelmi hibával játszó Debreceni VSC-t.

Varga József is érezte, hogy ez egy rossz este volt a Loki számára | Forrás: Szabó Miklós

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Debreceni VSC Zalaegerszegen lépett pályára kedden este 20 órától. A szezon első hétközi játéknapjaihoz érkezett el a bajnokság, úgyhogy nem volt túl sok ideje pihenni a csapatoknak, ráadásul a Lokinak meglehetősen hosszú utat kellett megtennie a Dunántúlra. Ettől függetlenül nagyon fontos volt Joao Janeiro együttesének, hogy megszerezze végre a hőn áhított első győzelmet. A portugál szakember némi meglepetésre ezúttal nem nevezte a kezdőbe Dzsudzsák Balázst, úgyhogy a kapitányi karszalagot ezúttal Varga József viselte.

A találkozó nagy iramban kezdődött, először a Loki előtt alakulhatott volna ki helyzet, de Bárány rosszul vette át Neofitidisz beadását. A másik oldalon azonban az első lehetőségből gól született: egy tökéletes kiugratással szökhetett meg Németh, és elegánsan emelte át a kimozduló Hrabina fölött a labdát az ötödik percben. A debreceni védők helyezkedését látva Joao Janeiro finoman szólva sem lehetett elégedett. Nem sokkal később ismét betaláltak a hazaiak, viszont lest jelzett az asszisztens, centiken múlott, de megúszta a Loki. 

A következő időszakban rendeződni látszott a vendég védelem, azonban a ZTE kapuja sem forgott veszélyben. A DVSC támadásépítései rendre megakadtak egy-egy rossz átadást követően. Hogy még nehezebb legyen a helyzet, Bárány Donát megsérült, a combhajlítóját fogta lecserélésekor. A félidő végén majdnem megduplázta előnyét az egerszegi gárda, Gergényi mehetett ziccerig, de Hrabina hatalmasat védett. A debreceni védők ezúttal is rendkívül rosszul helyezkedtek.

A szünetben érezte a portugál szakember, hogy váltania kell, úgyhogy Dzsudzsák Balázst küdte be Neofitidisz helyére. Az első percekben úgy tűnt, hogy lendületesebbé vált a Loki játéka, nagyobb nyomást tudtak az ellenfélre helyezni. A 60. percben meg is érkezett az egyenlítés: egy szögletet követően Deslandes elé pattant a labda, aki közelről a hálóba lőtte azt. Pár percig örülhetett csak az 1–1-nek a DVSC, mert a Zalaegerszeg is betalált egy szögletet követően: Lesjak bólintott a hálóba a beívelést követően. Néhány perccel később Mocsi majdnem megduplázta a hazai előnyt, de Hrabina a kapufára tolta hatalmas bombáját.

A vezetés birtokában új erőre kapott a ZTE, többnyire a vendég térfélen zajlott a játék. Ennek meg is lett az eredménye: Tajti baloldali beadását Ikoba lőtte kapásból néhány méterről a rövidre. Nagyon nehéz helyzetbe került ezzel a Loki 10 perccel a vége előtt. A végére összeomlottak a piros-fehérek, megint nagyon rosszul helyezkedett a védelem, ezt Gergényi használta ki és lőtte meg a hazaiak negyedik gólját. Bévárdi a hosszabbításban még egy gyönyörű góllal szépített, de így is 4–2-es vereséget szenvedett a Debreceni VSC. A cívisvárosi csapat így az első hat meccsén nem tudott nyerni a bajnokságban, ez az M4 Sport szakértői szerint évtizedek óta nem történt meg a Lokival.

A lefújást követően Joao Janeiro kiment a debreceni szurkolótáborhoz. A meccs utáni interjúban a portugál szakember elmondta, hogy a Loki-tábor nem ezt érdemli, hiszen mindig fantasztikus támogatást kap a csapat tőlük. – Nekem is nehéz elfogadni azt, hogy egy keddi napon hosszú órákat utaznak a Lokiért és ezt az eredményt kapják cserébe. Kértem őket, hogyha szeretnének mondani, vagy kérdezni valamit, akkor felém tegyék meg. De semmi probléma nem történt, kulturáltan megbeszéltük, hiszen nagyon szeretik az együttest. Kértem őket, hogy továbbra is biztassák a fiúkat, mert nagy szükség van rájuk – árulta el a vezetőedző. 

Bakos Attila

A tények

OTP Bank Liga, 6. forduló

Zalaegerszegi TE – Debreceni VSC 4–2 (1–0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2128 néző. Vezették: Vad II. István (Vígh-Tarsonyi Gergő, Aradi József).

ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Szankovics, Tajti –  Ubochioma, Németh D. (Kovács B. 71.), Gergényi – Manzinga (Ikoba 63.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.

DVSC: Hrabina – Neofitidisz (Dzsudzsák 46.), Charleston, Deslandes – Bévárdi, Varga J. (Farkas T. 59.), Baráth, Ferenczi (Saná 59.) – Szécsi, Horváth K (Sós 68.) – Bárány (Kiziridisz 40.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Gól: 1–0 Németh D. (5.), 1–1 Deslandes (60.), 2–1 Lesjak (65.), 3–1 Ikoba (80.), 4–1 Gergényi (86.), 4–2 Bévárdi (90.)

Mesterszemmel

Ricardo Moniz: A második gólért kár volt, de a szurkolóink megérdemelték ezt a győzelmet. A semmiből egyenlített a DVSC, de aztán Lesjak megmentette a meccset, addig teljesen kétesélyes volt a találkozó.

Joao Janeiro: Nem szoktunk a bíráskodással foglalkozni, de véleményen szerint az első gólt megelőzően szabálytalankodtak Bárány Donát ellen, azért álltak le a játékosok. Hat forduló alatt 13 gólt kaptunk, több védelmi felállással próbálkoztunk. Most nagyon sok mindenen el kell gondolkodnom a következő napokban. Természetesen gratulálunk a Zalaegerszegnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában