Torontói tenisztorna

2022.08.09. 19:51

Bondár Anna búcsúzott a nyitókörben

Bondár Anna kiesett a 2,7 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású torontói keménypályás női tenisztorna nyitókörében.

Forrás: NS-archív

Fotó: Micheller Szilvia

A viadal egyetlen magyarja - aki 54. a világranglistán - a 64 között a belga Elise Mertensszel (37.) csapott össze. A 12. helyen is megfordult ellenfél pályafutása eddigi csúcspontjaként elődöntőt vívott a 2018-as Australian Openen, emellett párosban volt világelső, és háromszoros Grand Slam-tornabajnoknak mondhatja magát.

Első találkozójukon a Hajdúszoboszló SE sportolója - aki először szerepel a kanadai versenyen - 1:2-nél néhány rontott ütés következtében semmire elvesztette az adogatását. A 25 éves magyar játékába a folytatásban is sok hiba csúszott, az egy esztendővel idősebb Mertensnek gyakran elég volt a pályán tartania a labdát. A rivális ezzel együtt nem tudta 5:1-nél kiszerválni a szettet, s el is veszítette a fonalat. Bondár - aki idén már négy top 50-es ellenfelet vert - fokozatosan feljavult, kétszer is brékelt, és két szettlabdát hárítva egyenlített (5:5). A játszmát lezáró rövidítésben 2-2 után újabb hullámvölgy következett, és onnantól már csak a belga nyert pontot.

A második felvonásban Bondár rögtön elbukta az adogatását, majd egy kilenc labdamenetes gémben 1:3-nál ismét, a dupla brékhátrányból pedig már nem volt visszaút. Az összecsapás 1 óra 35 percig tartott.

Bondár párosban a belga Kimberley Zimmermann-nal indul Torontóban - akivel júliusban megnyerte a palermói versenyt -, első ellenfelük magyar idő szerint szerda hajnalban az amerikai Sofia Kenin és a kazah Julija Putyinceva lesz.

MTI

Eredmény

1. forduló (a 32 közé jutásért):

Elise Mertens (belga)-Bondár Anna 7:6 (7-2), 6:1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában