Méltó megemlékezés

2022.07.19. 09:38

Dr. Rentka Lászlóra emlékezve versenyeztek a balmazújvárosi fiatalok

A debreceni szeniorok folytatják a néhai nagyszerű sportember által megteremtett értékes hagyományt.

Dr. Rentka László emlékére rendezték meg Balmazújvárosban azt az amatőr úszóversenyt, amelyet hosszú évekig ő nyitott meg a Debreceni Szenior Úszó Klub elnökeként népszerűsítve a sportágat.

A kiváló sportember második otthonának tekintette Balmazújvárost, ahol közel 3 évtizedig látta el a város szemészeti betegeit. Nem csak orvosként volt jelen, rendszeresen látogatta a helyi könyvtárat, és támogatta a versenyt megrendező Kamilla Terápiás és Diáksport Egyesület munkáját.

A debreceni szeniorok folytatják az általa megteremtett értékes hagyományt a Kamilla Gyógyfürdőben. A versenyt a balmazújvárosi egyesületet képviselő, Földesiné Tóth Erika emlékező szavai és a helyi polgármester, Hegedűs Péter köszöntő beszéde után Rentka László testvére, Éva nyitotta meg. Felidézte azokat a gondolatokat, amelyeket a volt klubelnök mindig kiemelt az úszás népszerűsítésére. A lelkes balmazújvárosi fiatalok hat korcsoportban indultak egyéni és váltó versenyszámokban. A versenyszámok között a debreceni szeniorok bemutató hosszakat úsztak, demonstrálva, hogy az úszás bármilyen életkorban űzhető.

A rendezvényen a családtagok is részt vettek, a 4x25 méteres váltóúszásban megmérettetve magukat. Szinte tapintani lehetett azt a szeretetet, amellyel a helyiek körülvették a megjelent családtagokat és a klubot képviselő szenior úszókat. A rendezők figyelmes ajándékkal és az emlékversenyre készült egyedi feliratú pólókkal lepték meg őket.

Az immáron Rentka László nevét viselő úszóverseny méltó emlékezés a rendkívüli sportemberre, aki életével, emberi és sportolói magatartásával sokakra volt és van a mai napig nagy hatással – derült ki Legoza Éva beszámolójából.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában