Strandröplabda

2022.07.10. 21:20

Fiatalos, pörgő forduló volt Berekfürdőn

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei harmadik fordulóját Berekfürdőn rendezték.

Forrás: Szombathy András-archív

Már az előzetes nevezések alapján lehetett tudni, hogy az U18-as lány kategóriában 16 fölött lesz a nevező párosok száma, ezért már reggel 8 órától folytak szombaton a mérkőzések. Változatosan alakult a forduló résztvevőinek lakhelye szerint is a verseny, hiszen jöttek versenyzők Karcagról, Kunhegyesről, Balmazújvárosról, Hajdúnánástól, Hortobágyról, Debrecenből, Mátészalkáról, Nagyrábéról, sőt a Beachvolley Club Mustang egyesület jóvoltából a Felvidékről is - közölték a szervezők.

Az U18-as lányoknak rendezett verseny döntőjében 5:5-ös állásnál sérülés történt, Magyar Fruzsina nem tudta folytatni a játékot, így Lengyel Pannával a második helyet szerezték meg. Az aranyérmeket, a kupákat és az ajándékutalványokat Dóka Vivien és Kiss Lorina vehették át. A bronzérmek tulajdonosai Szabó Sára és Szabó Zsanna lettek.

Forrás: Szombathy András-archív

Az összesített pontversenyben négyes holtversenyben vezet 14-14 ponttal Dorogi Míra, Kóris Alma, Nagy Blanka és Som Réka, őket követi 13 ponttal Dóka Vivien.

A női kategóriában Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti vehették át az aranyérmeket, mögöttük a most először összeálló Berza Fanni és Juhász Flóra végeztek, akik egy nagyon izgalmas mérkőzésen győzték le a harmadik Nagy Viktóriát és Fejes Petrát.

Forrás: Szombathy András-archív

Az összesített pontversenyben mostani sikerüknek köszönhetően Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti vették át a vezetést, akik most 14-14 ponttal állnak. Máté Gréta a harmadik 12 ponttal.

A férfiaknál Veres Bence ezúttal Nádasdi Péterrel utasította maga mögé a mezőnyt, második helyen zárt Molnár Balázs és Lovász Péter, míg a harmadik helyet Földes Dániel és Nagy Tamás szerezték meg.

A pontversenyt F Nagy Bence és Veres Bence vezetik 14-14 ponttal a 13 pontos Nádasdi Péter előtt.

Forrás: Szombathy András-archív

A vegyes párosok versenyét körmérkőzéses rendszerben rendezték meg. Kiss Lorina és Veres Bence ezúttal veretlenül lettek elsők. A 2-4. helyen állók azonos pontszámmal zártak, így köztük az összesített pontarány döntött Pálfi Kitti és Pilka Gábor javára. A harmadik helyen Fehérvári Vivien és Puskás Kristóf végeztek.

A ranglista élén Kiss Lorina, Pálfi Kitti, Pilka Gábor és Veres Bence állnak, egyaránt 11 ponttal állnak, őket követi Puskás Kristóf 9 egységgel.

Már most hétvégén megszűnnek a holtversenyek, hiszen június 16-án és 17-én Hajdúböszörmény várja a Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság negyedik fordulójának résztvevőit.

Szombaton a női és férfi párosok, valamint az U18-as lányok, míg vasárnap a vegyes párosok tagjai regisztrálhatnak a strand főbejáratánál 9 és 10 óra között. A versenyen játéktudástól függetlenül bárki indulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában