Ide nem elég a nyúlcipő

2022.06.27. 10:54

Akadályversenyt rendeznek Debrecenben

Július 3-án a cívisvárosba érkezik az OCR Összefogás idei sorozatának ötödik futama.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Az OCR egy speciális akadályfutás, ahol bár szükség van futásra is, sokkal fontosabb a trükkös akadályok teljesítése. Ezek között lehet kúszás, mászás, csimpaszkodó akadályok, majomlétra, falmászás, kötélmászás és megannyi feladat, amelyet teljesíteni kell a verseny során – ismertette közleményében a Magyar OCR Sport Szövetség és a DEOCR GRUND SE.

A versenyt a Magyar OCR Sport Szövetség július 3-án, délelőtt 10 órától a DEOCR GRUND SE sport-akadálypályáján rendezi meg. Az 1 hektáros szabadtéri területen 5+ km-es távon 20-25 akadállyal kell megküzdeni az amatőr versenyzőknek és hobbi sportolóknak.

A versenyre bárki nevezhet, a végén okleveles- és éremdíjazásban részesül mindenki, aki sikeresen teljesíti a feladatokat. Az úgynevezett Age Group futamokban indulók között a nő és férfi abszolút 1-3. helyezést elérőket külön díjazzák a szervezők. Nevezni előzetesen lehet, a helyszínen csak korlátozott számban lesz lehetőség rá. A nevezéssel kapcsolatos részletek a DEOCR GRUND SE oldalán találhatók.

A DEOCR Grund SE nem csak a versenyzőket várja, hanem szurkolóikat is! A nézők ingyen léphetnek be a Parittya utca 4. szám alatt található sportpályára a verseny ideje alatt.

Hamar népszerűvé vált

Az utóbbi évek egyik leggyorsabban terjeszkedő sportja az OCR, az akadályfutás. Az öttusa megújításában is jelentős szerepet vállal ez a sport, hiszen a klasszikus lovaglást a jövőben az OCR váltja le. Hazánk kevés gyakorló és versenypályájának egyike található meg Debrecenben, amely lehetőséget nyújt a speciális akadályok begyakorlására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában