Visszatekintő

2022.05.16. 11:17

Hiányzott az akarat a Lokiból az MTK elleni összecsapáson

Dzsudzsák Balázs szerint a csapat elengedte a fővárosiak elleni utolsó bajnoki mérkőzést.

Forrás: Árvai Károly/NS

A DVSC az OTP Bank Liga 33. fordulójában az MTK Budapest otthonában szenvedett 3–0-s vereséget vasárnap délután. A találkozó első félidejében a hazaiak előtt adódtak inkább lehetőségek, amelynek a 45. minutum után lett meg az eredménye, amikor egy szabadrúgás után Rajkovics talált be. A második játékrészben a fővárosiak mindent megtettek a győzelemért, amelyet további két találattal biztosítottak be, Futács, valamint Ramadani révén. Azonban ez sem volt elegendő a kék-fehéreknek, akik ezáltal a kiesést jelentő 11. pozícióban zárták az idei kiírást, így jövőre az NB II.-ben kezdhetik el az építkezést. A debrecenieknek jobban sikerült a szezon, hiszen elérték az előzetes célkitűzésüket már hetekkel ezelőtt, amikor a Mezőkövesd ellen kiharcolták a következő idénybeli első ligás tagságukat. Végül a tabella hetedik pozíciójában zártak Joan Carrillo tanítványai.

A cívisvárosiak csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs az M4 Sport kameráinak nyilatkozott a 3–0-s vereséget követően. – Nagyon sok hiányérzet és csalódottság van bennem, kimondottan rosszul teljesítettünk az MTK ellen. Azt gondolom, hogy az együttesünk elengedte ezt a mérkőzést, nem volt meg a kellő akarat. Arra számítottunk, hogy a kék-fehérek támadni fognak, ennek ellenére ők kivárásra játszottak, így belealudtunk a találkozóba. Megint rögzített szituációkból kaptuk a gólokat, nem vagyok boldog egy ilyen szezonzárás után – foglalta össze.

Majd a rutinos játékos röviden értékelte a Debreceni VSC idényét is. – Nagyon hullámzó volt ez az év, amikor korábbi meccsek után nyilatkoztam, mindig kiemeltem, hogy az együttesünk hektikus teljesítményét szeretném, ha kijavítanánk. Volt, amikor győzelmet arattunk a Mol Fehérvár otthonában, majd súlyos vereséget szenvedtünk a Nagyerdei Stadionban a Mezőkövesd ellen, aztán ismét összeszedtük magunkat, és képesek voltunk bravúros sikereket elérni egymás után. Úgy érzem, ez az összecsapás is jól tükrözte az idei esztendőt. Természetesen annak örülök, hogy a legfontosabb meccseken eldöntöttük a bennmaradás kérdését, nem kellett izgulnunk az utolsó bajnokikon – zárta gondolatait.

A DVSC labdarúgócsapata most szünetre vonul, majd a nyár második felében kezdi meg a 2022/2023-as szezonbeli első osztályú szereplését. 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában