Tenisz

2022.04.09. 17:30

Billie Jean King Kupa: csere a magyar csapatban, Babos Tímea helyett Tóth Amarissa szállt be Bondár Annáékhoz

A Hajdúszoboszló SE-s Bondár jövő héttől a válogatottban bizonyíthat.

Babos Tímea saját kérésére kikerült a magyar női teniszválogatottból a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna 1-es csoportjának jövő heti tornája előtt, a helyére pedig Tóth Amarissát nevezték, írja az MTI.
 

A magyar szövetség szombati híradása szerint a párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros világbajnok Babos nem érzi magát jó formában, ezért kérte édesapjától, Babos Csaba szövetségi kapitánytól, hogy ne kelljen játszania a jövő héten a törökországi Antalyában.


A világranglista 742. helyén álló 19 éves Tóth Amarissa újonc a válogatottban, amely kedden kezdi meg szereplését a Billie Jean King Kupában. A csapatban Tóth mellett Bondár Anna (73.), Udvardy Panna (84.), Gálfi Dalma (97.) és Jani Réka (138.) szerepelhet majd Szerbia, Törökország, Észtország és Dánia ellen.


A kupában a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében. Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában