Röplabda

2022.03.06. 08:33

Jászberényben nyert a DSZC-Eötvös DSE

A debreceniek így a hetedik helyen zárták az alapszakaszt.

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A felnőtt női röplabda NB I. 2021/2022. évi bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a DSZC-Eötvös DSE ahhoz a Jászberényhez látogatott, amely az előző fordulóban idegenben legyőzte a Kispestet. Így a két csapat között mindössze egy pont különbség volt a találkozó előtt. Berényi győzelem esetén helyet cserélt volna a tabellán a két együttes, ezért komoly tétje volt a mérkőzésnek. 

 

A vendégek kezdtek jobban, Débora Ribeiro Araújo támadásának, Victoria P. Young ásznyitásának és egy hazai hibának köszönhetően 0:3-ra vezettek. A tét rányomta a bélyegét a játékra, mindkét oldalon rontott nyitások és támadásbefejezések tarkították a szép megmozdulásokat. A hajdúságiak többet hibáztak, így a Jászberény előbb kiegyenlített, majd két-hárompontos előnyre tett szert. Ez az előny hol csökkent, hol nőtt, de egy újabb debreceni nyitásrontás után már 22:18 is volt az állás. Ekkor egy vendég időkérés következett, ami jó hatással volt a vendégcsapatra, mert Takács D. Orsolya nyitásaiból nem tudtak támadni a hazaiak, Fehér Anna Ditték viszont könyörtelenül kihasználták a visszajövő labdákat, és 23:23-nál kiegyenlítettek. Ezután még volt egy szettlabdája a hazaiaknak, de ebből a helyzetből is kikeveredtek Tóth Kingáék, aztán több hiba után a negyedik játszmalabdát Victoria P. Young révén sikerült értékesíteni, így előnnyel indult a DSZC-Eötvös DSE. 

 

A második játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10:13-nál volt az addigi legnagyobb különbség a vendégek javára. Ismét Takács D. Orsolya nyitásaival tudták növelni előnyüket a debreceniek, ekkor már 11:16 állt az eredményjelzőn. Ekkor egy szabálytalan jászsági labdaérintést nem fújt le a játékvezető, és 11:17 helyett elkezdtek zárkózni a hazaiak. A két, januárban igazolt tapasztalt játékosuk sorozatban szerezte a pontokat, Rácz Márta ásznyitásai, valamint Bleicher Nóra támadásai és sáncai azt eredményezték, hogy sorozatban 8 pontot szerezve 19:16-ra átvette a vezetést a hazai gárda. A csereként beállt Juhász Flóra pontjával ugyan két pontra csökkent a debreceni hátrány, de a szett hátralévő részében ismét többet hibáztak a vendégjátékosok, így a lelkes hazaiak egyenlítettek.

 

A harmadik játékrész elején szebbik arcát mutatta a DSZC-Eötvös DSE, többek között Fehérvári Vivien védekezésének, valamint Béni Kitti és Fehér Anna Ditta eredményes támadásainak és két ásznyitásnak köszönhetően már 4:9-re vezettek. A jól mezőnyöző hazaiak azonban az ismét előjövő vendéghibákat kihasználva kiegyenlítettek, sőt, 13:12-nél a vezetést is átvették. 16:16-ig felváltva estek a pontok, de ezután Débora Ribeiro Araújo percei következtek. A brazil idegenlégiós több támadást is pontra váltott, és csapattársai segítségével 18:25-nél egy erős ütéssel lezárta a szettet.

 

A negyedik etap eleje is szorosan alakult, 7:7-ig nem volt kettő pontnál nagyobb különbség. Innentől a debreceniek erőteljes támadásaikkal elhúztak, 8:12-nél már második idejét is kikérte Deme Gábor. Ennek ellenére folytatódott a vendégdominancia, Fehér Anna Ditta támadása után már 9:16-ot mutatott az eredményjelző. Ekkor megint történt egy érdekes eset. A jászberényi sáncról outra pattant egy labda, amelyet a játékvezető a második játékvezető kézjele után a debrecenieknek ítélt.

Ezután nézőtéri bekiabálások után az első játékvezető magához hívatta a második játékvezetőt, majd az eredeti ítéletét megváltoztatva a hazaiaknak adta a pontot.

Meleg lett a pite, a hazai szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, Sléder Kittiék pedig feljöttek 2 pontra. A 18:20-as időkérés azonban megnyugtatta a hajdúságiakat, sorozatban 4 pontot szereztek, majd a második szettlabdájukat értékesítve megnyerték a találkozót.

Ez azt eredményezte, hogy az alapszakaszt a hetedik helyen zárta a DSZC-Eötvös DSE.

A rájátszásba egy pontot visz az együttes. A következő hat mérkőzés fogja eldönteni, hogy sikerül-e kiharcolni az NB I.-ben maradást. A nyolcadik helyezett kiesik a másodosztályba, a hetedik pedig osztályozót játszhat majd az NB II. bajnokával a bentmaradásért, a hatodik és az ötödik bent marad.

 

A tények

 

Jászberény Volleyball Team – DSZC-Eötvös DSE 1:3 (-27, 18, -19, -19)


Jászberény, Bercsényi u. 11. Vezette: Szél Márta Judit, Nagy Zsombor.

 

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Ribeiro Araújo Debora, Victoria P. Young, Tóth Kinga, Béni Kitti. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Juhász Flóra Anna. Edző: Szombathy András.

 

Jászberény Volleyball Team: Imre Eszter, Sléder Kitti, Faragó Fanni, Juhász Viktória, Kovács Dorka Réka, Bleicher Nóra. Csere: Lagzi-Kovács Maja (liberó), Deme Blanka (liberó), Rácz Márta, Hajdu Lili. Edzők: Deme Gábor, Tumpech Ádám, Sándor Renáta.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában