Atlétika

2022.02.03. 21:18

Hatodik hellyel kezdte Kerekes Gréta az idei fedett pályás szezont

A debreceni gátas Csehországban állt rajthoz csütörtökön.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Kerekes Gréta, Varga Gréta és Szögi István is meghívást kapott Ostravába a csütörtök esti Czech Indoor Galára., írja az Atlétika.hu. A három versenyző közül először a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája, Kerekes Gréta állt rajthoz 60 méteres gátfutásban. Kerekes a második futamban kapott helyet, és múlt heti betegségéből lábadozva is közel járt a döntőbe jutáshoz: 8.39-es eredményével a 6. helyen ért célba, amivel csupán két századmásodperccel maradt le a finálétól.

 

Szögi Istvánnak két nappal azután volt ismét jelenése a pályán, hogy Erfurtban 3:39.05-tel a 2. lett. Ostravában az utolsó kanyar előtt egy kicsit „bezárták”, de még így is két századot javított németországi futásán, és végül a 7. pozíció lett az övé. A versenyt Elliot Gilles nyerte 3:35.93-mal.

 

Az előző év junior atlétájának megválasztott Varga Gréta pályafutása eddigi legkomolyabb egynapos viadalán állt rajthoz. A 18 éves tehetség 1500 méteren volt ott a mezőnyben, és 4:30.01-es idővel a 8. helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában