Futsal

2022.02.16. 21:19

Büntetők után a DEAC jutott tovább a kupában

Thiago mentette hosszabbításra a meccset a rendes játékidő legvégén.

Forrás: Czinege Melinda

Megyei rangadót rendeztek a férfi futsal Magyar Kupa harmadik fordulójában, a DEAC fogadta hazai pályán a MVFC-t szerda este. A debreceniek egy Újpest elleni 1–1-es bajnokival hangoltak a mérkőzésre, míg a Mezei-Vill január végén játszott ezt megelőzően, akkor a Veszprémet verték 3–1-es arányban. A berettyóújfaluiak kezdőcsapatában a szerdán hivatalosan is bejelentett Matheus debütálhatott.

 

Kiegyenlített játék zajlott

 

A találkozó kezdetén a vendégek élénkebben támadtak, de később már a debrecenieknek is voltak kisebb helyzeteik. Az első találatra a hetedik percig kellett várnia, ekkor Rodrigo támadta le az MVFC kapusát, aki csak a játékosba tudta lőni a labdát, amely így a kapuba pattant. A Mezei-Vill válasza sem váratott sokáig, a tizedik minutumban Nagy Imre kapott a jobb szélen egy passzt, majd estében hat méterről a hosszúba vágta a játékszert. Az első félidő végén 1–1 volt az állás.

A térfélcsere után a piros mezes vendégek a 29. percben fordították meg a meccset, egy szabadrúgás után Rafael vette be Dobi Attila kapuját. Az utolsó minutumban jött a dráma, Thiago hatalmas gólt ragasztott a vendégek kapujának jobb felső sarkába, így jöhetett a kétszer öt perces ráadás. A hosszabbítás első félidejének végén a DEAC hatodik szabálytalansága után Tóth Attila értékesítette a büntetőt. A második öt percben az MVFC is kigyűjtötte hatodik faultját, Thiago lőtte be a megítélt büntetőt, így döntetlennel ért véget a ráadás is. Az öt-öt büntetőnél Matheus rontott egyedül, így a Mezei-Vill kiesett az 5–4-re végződő büntetőpárbaj végén.

 

Az MVFC búcsúzott a sorozattól, míg a DEAC a negyedik fordulóba jutott. A következő kör párosításait a későbbiekben sorsolja ki az MLSZ. 

 

Arany Balázs

 

Férfi Futsal Magyar Kupa 3. forduló

 

DEAC–MVFC Berettyóújfalu 3–3 (1–1), büntetőkkel: 5–4

 

Debrecen, DESOK csarnok. Vezették: Szilágyi N., Takács Á., Goneth B.

 

DEAC: Dobi – Rodrigo, Thiago, Berecz, Szabó. Cserék: Tóth, Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz, Sándor, Serestyén. Vezetőedző: Elek Gergő

 

MVFC: Sándor – Horváth, Rábl, Szabó, Takács. Cserék: Tihanyi, Sipos, Nagy, Tóth, Rézműves, Gál, Szatmári, Rafael, Matheus. Vezetőedző: Trencsényi János

 

Gól: Rodrigo (7’), Thiago (30’, 47’), illetve Nagy (10’), Rafael (29’), Tóth (45’)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában