Mindent a válogatottért

2022.02.23. 19:30

Becsky Istvánék elsődleges célja, hogy a nemzeti együttes kényelmét biztosítsák

A magyar férfi kosárlabda-válogatott csütörtökön 18 órától a Főnix Arénában fogadja Montenegrót világbajnoki selejtezős mérkőzésen. A mieink eddig egy-egy győzelemmel és vereséggel, – pont a montenegróiakkal holtversenyben – három ponttal állnak az E csoport harmadik helyén.

 

A rangos összecsapást megelőzően Becsky István, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökségi tagja beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Ilyenkor az elsődleges célunk, hogy amire csak szükségük van megadjuk a nemzeti együttesünknek, ennek rendelünk alá mindent. Nagyon sokan jelezték a részvételüket a meccsel kapcsolatban, bízom benne, hogy népes közönség előtt sikerül majd felülmúlni Montenegrót. Legutóbb 2018 szeptemberében játszottak a mieink a Főnixben vb-selejtezőt, akkor az olaszok ellen. Az a találkozó nagyon jól sikerült annak ellenére is, hogy néhány ponttal kikaptunk, remélem ezúttal a győzelem is meglesz – fogalmazott.

 

Az MKOSZ-nak az a célja, hogy az ország minél több pontjára eljusson a válogatott, volt mostanában mérkőzés Szombathelyen és Kaposváron is.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a szövetség választása ezúttal Debrecenre esett, köszönjük az újabb lehetőséget. Minden megteszünk azért, hogy jó házigazdái legyünk ennek a fontos megmérettetésnek

– emelte ki a szakember, aki felhívta a figyelmet, hogy a szurkolók a hatályban lévő járványügyi előírások betartásával látogathatják a meccset. – Védettségi igazolvány kell a belépéshez és maszk használata szükséges a lelátókon. Ez a mérkőzés nem számít kiemelt kockázatúnak, hiszen mintegy 50 montenegrói néző jelezte részvételét, ők majd elkülönített szektorban kapnak helyet. Bár megjegyzem, hogy a magyar kosárlabdában nem jellemző, hogy bármiféle rendbontás legyen a csarnokokban – mondta.

 

A magyar válogatott a selejtezősorozatban eddig legyőzte Portugáliát, azonban vereséget szenvedett a franciáktól. – A montenegróiak rendkívül komoly erőt képviselnek, de egy nagyon szoros meccsen magyar győzelemre számítok.

 

Negyven percig tartó fegyelmezett védekezés, és az abból indított koncentrált támadások lehetnek a kulcsai a sikernek. Egy világbajnoki selejtezőn egy üres járat, a figyelem alábbhagyása komoly hátrányt is eredményezhet, ezt nem szabad megengedni a vendégeknek. Ha ezekre oda tudnak figyelni a fiúk, akkor szerintem meg lehet fogni az aktuális ellenfelünket – osztotta meg várakozásait Becsky István a világbajnoki selejtezős összecsapást megelőzően.

 

A magyar válogatott tagjai szerda este edzésen vettek részt a csütörtöki találkozó helyszínén, a Főnix Arénában.

 

Bakos Attila

 

Borítókép: Becsky István | Napló-archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában