DVSC

2022.01.04. 17:32

Joan Carrillo: „Tudjuk mik a célok, a bennmaradás az elsődleges”

A Loki idei második edzését követően a csapat vezetőedzője a tavaszi szezonra előretekintve nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak.

Fotó: Molnár Péter

– Van három hetünk az első meccsig, nem akarok sokat változtatni az eddig elvégzett edzésmunkán, viszont több idő van a csapat hiányosságaira koncentrálni. Tudjuk mik a célok, a bennmaradás az elsődleges, ehhez szükség van némi fejlődésre tavasszal. Szeretném a saját képemre formálni a csapatot, de gyökeresen nem akarom megváltoztatni a játékot, az együttes karakterének megőrzése a cél. Tudjuk mit várnak el tőlünk a Loki-szurkolók, ismerjük a klub filozófiáját, ezeket szem előtt tartom – fogalmazott a DVSC mestere.

Joan Carrillo | Fotó: Molnár Péter


Joan Carrillo beszélt a lehetséges érkezők felőli elvárásairól, valamint elmondta, hogy Németh Krisztián távozott a klubtól, aki nagyon fontos tagja volt a gárdának.

Most azokra a futballistákra fókuszálok, akik itt vannak, nem az esetleges érkezőkre.

Ha lesz igazolt labdarúgónk, akkor elvárom, hogy erősítés legyen a keret számára, meglegyen a megfelelő mentalitása. Amint tényekkel be tudunk számolni változások tekintetében a klub közli azokat az információkat a szurkolókkal – zárta gondolatait a szakember.

 

A DVSC csatára, Tischler Patrik a mögöttünk álló ünnepi időszakot elevenítette fel a Naplónak. – Nem volt túl sok szabadságunk, két hetet pihenhettünk, hiszen január végén már bajnokit játszunk. Az ünnepek alatt próbáltam minél több időt tölteni a szűk családdal Debrecenben, valamint Budapestre utaztunk a nagyszülőkhöz. Ilyenkor mindenhol végig kell kóstolni a menüt, bejglit, halászlét, evés, ivásban, nem volt hiány, de harmadikán már visszatértünk, belevágtunk a munkába, mert fogy az idő az első meccsig. Az eltelt két hét után úgy gondolja az ember, hogy jó lenne még több pihenő, de persze kell a munka és a felkészülés – mondta a hajdúságiak támadója.

Tischler Patrik | Fotó: Molnár Péter


Tischler Patrik elmondta, az első napon tesztekkel, felmérésekkel kezdték az évet, kedden a pályás edzésekkel folytatták. – Úgy érzem, Joan Carrilloval fel tudunk készülni a rajtra, hiszen az a célunk, hogy megőrizzük az elsőosztályú tagságunkat, azon belül egy stabil középmezőnyben zárni. Ennek érdekében természetesen mindent meg fogunk tenni a pályán, mindenki 100 százalékot fog nyújtani. Jönnek az edzőmeccsek is a következő hetekben, én ezekkel mindig szkeptikus vagyok, az ott elért eredmények nem mérvadóak, előfordult korábban olyan, hogy minden felkészülési találkozót megnyertünk, aztán a tétmérkőzéseken nem úgy jöttek a sikerek, és ennek az ellenkezőjére is volt példa korábbi karrieremben – nyilatkozta a 30 éves játékos.


Az idei szezonban három gólt szerző labdarúgó nem akarta nyilvánosság elé tárni újévi fogadalmait, de elmondta, hogy szeretne jó állapotba kerülni a felkészülés végére, hogy segítségére legyek a csapatnak. Továbbá, ha játéklehetőséget kap reméli, hogy gólokkal tudja majd meghálálni a bizalmat. Szeretne minél több győzelmet elérni a csapattal, hiszen az ősszel voltak elhullajtott pontjaik, amelyeket a tavasszal be akarnak pótolni.

 

A DVSC idei első bajnokiját január 29-én 17 órától a Kisvárda ellen vívja a Nagyerdei Stadionban.

 

Arany Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában