Jégkorong

2022.01.17. 15:35

A jó szem-kéz koordináció jutalma Sági Martin hétvégi gólja

A DEAC-ból sokat kivettek a meccsek, de keddtől már a kupára koncentrálnak.

Forrás: Napló-archív

Két meccs, két győzelem – ez a Debreceni Egyetem Erste Ligás jégkorongegyüttesének hétvégi mérlege. A koronavírus-fertőzés miatti karanténból épp csak visszatért hajdúságiak négy nap közös edzéssel a hátuk mögött, egy kényszerből megfiatalított kerettel vágtak neki a dunaújvárosi és győri túrának, mégis kihozták a maximumot a lehetőségeikből. Az Acélbikákat 7–3-ra győzték le a hajdúságiak.


Nem volt egyszerű az újvárosiak elleni meccs, bár előzetesen én még nehezebbre számítottam

– elevenítette fel a mindkét összecsapáson eredményes Sági Martin a Hajdú-bihari Naplónak. – Még egy fiatalabb kerettel is döntő részben a mi akaratunk érvényesült. A nagy arányú győzelem nem feltétlenül tükrözi az összecsapás képét, de megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy a fiatal játékosaink jól beleálltak a meccsbe, és sokat hozzátettek a győzelemhez – értékelte a szombati találkozót.


Vasárnap a győriek ellen már egyértelműen kiütközött a fáradtság, hiszen már eleve meccs-, illetve létszámhiánnyal küzdött a társaság, amihez hozzájött még egy-két sérülés szombatról, így három sorra váltott a DEAC.


– Sokszor a kisalföldiek voltak fölényben, Gönczi Lajos tartott minket meccsben, de mint az eredmény mutatja, jobb volt a helyzetkihasználásunk, és hősiesen küzdve megnyertük az összecsapást. György József vezetőedző azt kérte tőlünk, hogy elsősorban a védekezésre koncentráljunk, ha pedig nálunk van a korong, játsszunk türelmesen, úgyis meglesznek a helyzeteink – tette hozzá az 1–0-ra megnyert mérkőzés egyetlen góljának szerzője. – A gólom elég kérdéses szituáció után született: egy gyors lefordulást követően Hári Norbert próbált nekem visszapasszolni, de egy ütőn felpattant a pakk, én pedig szem-kéz koordinációból megpróbáltam levenni, aztán pedig jó ütemben beleszúrni a korongba, szerencsére sikerült. A csapattársak szóltak, hogy megadták, mert őszintén szólva én azt hittem, magas bot miatt a videózás után elveszik a gólt – mondta el Sági.


A hétfőt megkapták pihenőnapnak a játékosok, keddtől pedig gőzerővel készül a gárda a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre, ahol a szombati elődöntőben a DVTK Jegesmedvék lesz a DEAC ellenfele.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában