Fejlesztés

2021.11.24. 10:57

Új sportpályát adtak át Debrecenben

Az Áchim András Utcai Óvodában.

Fotó: Kiss Annamarie

A helyi önkormányzat támogatásával és az OVI-Sport Közhasznú Alapítvány összefogásából szerda délelőtt, az Áchim András Utcai Óvodában új sportpályáját adtak át. Az ünnepségen jelen volt Pósán László országgyűlési képviselő, Vadon Balázs önkormányzati képviselő és Buzánszky Jenő az OVI-Sport Közhasznú Alapítvány alapító jogok gyakorlója.

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte a megnyitó ünnepségen, hogy közel 500 pályát adtak már át az országhatáron belül és túl az alapítvány tíz éves fennállása során.

– A sport kulcsfontosságú a gyerekek szocializációjának szempontjából, nagyon sokrétűen fejleszti a mozgáskultúrát. Azon túlmenően, hogy a szabadidejüket hasznosan tudják eltölteni a gyerekek, úgy kerülnek be az iskolába, hogy fizikai és koncentrációs készségeik sokkal fejlettebbek lesznek, mint azon társaiké, akiknek nem voltak adottak ilyen lehetőségek. A műfüvön a futball mellett lehet majd kézilabdázni, kosárlabdázni és röplabdázni egyaránt a kicsiknek. Biztonsági szempontból is igazán gyermekbarát a sportpálya, hiszen rugalmas, puha anyagokból készült. Ezzel a létesítménnyel az óvoda és egész Debrecen is gyarapodott – zárta gondolatait Pósán László.

Hatalmas szív és sok munka

Vadon Balázs önkormányzati képviselő beszélt az óvoda évek alatti fejlődéséről. – Frissen megválasztott képviselőként, 2019-ben látogattam el az intézménybe, akkor a körülmények nem voltak túl biztatók, viszont két-három hónap elteltével teljesen új korszak köszöntött be az óvoda életében. Az itt dolgozók minimális pénzből, de óriási szívvel és hatalmas lelkesedéssel rengeteg felújítási munkálatokat végeztek az épületen belül. Ezt a fejlődést látva az önkormányzat szeretett volna segítséget nyújtani ennek a közösségnek, és megpályázta az OVI-Sport program keretében a sportpálya létesítését, amely 2021 őszére el is készült, 15 millió Forint önkormányzati és TAO-s támogatásnak köszönthetően – mondta Vadon Balázs, majd ígéretet tett az óvodának, hogy a fejlődés nem fog megtorpanni, az épület komplex energetikai fejlesztései is minél hamarabb megvalósulnak majd.

Ez volt a 480. sportpálya

Buzánszky Jenő bemutatta az alapítványuk munkáját, amelyet édesapja – az Aranycsapat egykori legendás futballistája – hozott létre tíz évvel ezelőtt. – Debrecenben ez volt a tizenharmadik átadó, összesen pedig a 480. Ezekhez az infrastrukturális beruházásokhoz kapcsolódik egy oktatási program is. Ennek keretein belül játékos formában építik be a sportolást a gyermekek mindennapjaiba, hogy a későbbiekben specifikusabb edzésformát is el tudjanak majd sajátítani – zárta a megnyitót Buzánszky Jenő. A hat méter széles, tizenkét méter hosszú pályát a helyi óvodás gyermekek birtokba vették az átadás közben és különböző labdajátékokkal próbálták ki a műfüvet.

Arany Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában