Labdarúgás

2021.11.02. 14:32

Örül a góloknak a DSI-SC focistája, de a siker fontosabb számára

Spitzmüller Levente mesterhármassal járult hozzá a DSC-SI győzelméhez.

DSI-Vamospercs Megye I

Fotó: Napló-archív

A debreceni egyesület folytatta jó szériáját: Selyem Nándor tanítványai továbbra is veretlenek hazai környezetben, legutóbb az élmezőnybe tartozó Hajdúsámsont győzték le 6-5-re.

A fordulót megelőzően a Hajdúsámson számított esélyesnek, hiszen a negyedik helyen várták a debreceni vendégszereplést. Ennek ellenére a hazai csapat alaposan meglepte őket, hiszen a tizenhetedik percben már 3-0 arányban vezettek. A szünetre azonban már 4-3-as Sámsoni előnynél vonult a két alakulat. A második félidőben ismét három gólt szerzett a DSC-SI, melyre csak egy vendég válasz érkezett és így alakult ki a 6-5-ös végeredmény. A Hajdú-bihari Napló a találkozó hősét, Spitzmüller Leventét kérdezte a fordulatos mérkőzésről.

– Több volt ebben a meccsben, hiszen sok az öt kapott gól. Nem szeretnék elégedetlenkedni, de egy csapat hazai pályán nem engedheti meg magának, hogy 3-0-s előnyről a félidőre semmi sem maradjon, sőt hátrányban kellett bevonulnunk. Összességében elégedett vagyok, de a jövőben ebben javulnunk kell – kezdte gondolatait a 19 éves center, aki külön kiemelte a félidei beszédet, melynek döntő szerepe volt a győzelemben. Továbbá elmondta, hogy a meccsen esett 11 gól annak köszönhető, hogy mindkét csapat rendkívül támadószellemben futballozik.

Fotó: Napló-archív

A támadó nem titkolta, a felkészülés alatt a cél egyértelműen a bennmaradás volt, azonban látva az erőviszonyokat, sokkal többre predesztinálja a csapatot. – Ez a mérkőzés is jól mutatja, hogy nincs nagy különbség egy él és középcsapat közt, sokszor a pillanatnyi forma dönt. A szezon előtt szerényebb céljaink voltak, de hiszek abban, hogy képesek lehetünk elérni akár az első öt hely egyikét – folytatta.

Igazi csapatjátékos

A tehetséges csatár felnőtt karrierje első mesterhármasát jegyezte, viszont nem az egyéni célokat tartja szem előtt. – Természetesen örülök, hogy sikerült három gólt szereznem egy mérkőzésen, de véleményem szerint volt olyan meccs, amikor jobban teljesítettem. Mindig a csapat érdekeit tartom szem előtt és a védekezésből is minden alkalommal kiveszem a részem – fejezte be gondolatait Spitzmüller, aki a foci mellett a jövőben szeretne több lábon is állni és egyetemi tanulmányokat folytatni.

Orosz Krisztofer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában