Kézilabda

2021.10.04. 09:54

Egy pontot szerzett a DEAC

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapatának továbbra sem jött össze a győzelem a bajnokságban, vasárnap az eddig szintén nyeretlen Ózd otthonában játszott döntetlent.

Forrás: deac.hu

A kézilabda NB I./B 4. fordulójában Ózdon vendégszerepelt a DEAC. Egyik csapatnak sem sikerült még bajnokit nyernie ebben a szezonban, ezért egy feszült, kiélezett mérkőzésre volt kilátás, ami be is következett – olvasható a deac.hu-n.

A debreceniek nem kezdték jól a találkozót, a 6. percben 5-2-re vezettek a hazaiak, ám a DEAC ment előre, küzdöttek becsülettel, és ennek eredményeként gyorsan fordult a kocka, a 13. percben már ők voltak háromgólos az előnyben. A szünetig végig a debreceniek vezettek, majd a második játékrész kiegyenlítettebbé vált, hol az Ózd vezetett, hol döntetlen volt az állás. Becsúszott egy-egy pontatlanság, eladott- vagy taccsra dobott labda a cívisvárosiaknál, ráadásul a kiállítások sem könnyítették meg a helyzetüket, előfordult, hogy kettős emberhátrányban kellett játszaniuk.

A meccs vége előtt 26-26 volt az állás, Bíró Imre ekkor időt kért, majd a hazaiak utolsó támadása végén a játékvezető időn túli hetest adott az Ózdnak, és még Rédei Istvánnak is felmutatta a piros lapot. A borsodiak játékosa, Gál András azonban fölé dobta a büntetőt, így maradt a döntetlen.

– A kezdeti rossz percek után uraltuk a játékot, támadásban jó teljesítményt nyújtottunk, viszont olyan gólokat kaptunk, amiket el lehetett volna kerülni, és ha jobban figyelünk, akár nagyobb különbségű előnyt szerezhettünk volna. A második félidőben már több volt a pontatlanság, amivel magunkra húztuk az ellenfelet. Ettől függetlenül volt tartása és hite a csapatnak – értékelt Bíró Imre vezetőedző.

A DEAC legközelebb szombaton 18 órakor a Ferencváros U21-es csapatát fogadja a DESOK-ban.

NB I./B, 4. forduló

ÓAM-Ózdi KC–DEAC 26-26 (14-17)

Marosi István Sportcsarnok. Vezette: Bába, Horváth P.

DEAC: Mándi, Boros – Hornyák Z., Mucza, Mórucz, Bíró Á. 3, Fülöp 3, István P. 4, Rédei 5, Balázs S. 1, Péet D., Illés 6 (4), Szolnoki, Zalai, Dobos, Fábián 4.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/5, ill. 4/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában