Labdarúgás

2021.10.28. 12:44

DVSC: eddig nem ment rosszul az MTK ellen

Mindössze két pont választja el egymástól a két csapatot a tabellán.

Kisvárda-DVSC NBI.

Fotó: Napló-archív

A szerdai kupameccs után újabb fontos bajnoki mérkőzés vár a DVSC-re, amely az MTK Budapest otthonában folytatja szereplését az OTP Bank Ligában. Az együttes október 30-án, szombaton 17 órától lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahonnan létfontosságú lenne három ponttal hazatérni – hívta fel a figyelmet közleményében a klubhonlap.

A két csapatot két pont választja el egymástól a tabellán, a mieink kilencet, míg a fővárosi kék-fehérek tizenegyet szereztek az eddig lejátszott tíz találkozó során. Nagyon nem mindegy tehát, milyen eredménnyel zárul a két gárda 90. egymás elleni bajnokija, hisz egy esetleges győzelemmel a Loki megelőzné aktuális ellenfelét.

A debrecenieknek az elmúlt években nem ment rosszul az MTK ellen, 2016 augusztusa óta nem kaptak ki a fővárosi alakulattól bajnoki mérkőzésen. Legutóbb 2019 áprilisában játszottak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol Varga Kevin 10. percben szerzett találatával 1-0-s sikert arattak. Abban a szezonban egyébként a Loki bronzérmes lett, míg a kék-fehérek búcsúztak az élvonaltól. Idén januárban is megmérkőztek az MTK-val a Mol Magyar Kupában, a Nagyerdei Stadionban rendezett összecsapáson a hazaiak 2-1-es vereséget szenvedtek, így akkor még NB II.-es gárdaként búcsúztak a kiírástól.

Az előző fordulóban egyik fél sem tudott nyerni az élvonalban: az MTK gól nélküli döntetlent ért el a Ferencváros vendégeként, mellyel értékes pontot szerzett, míg a Loki hazai környezetben kapott ki 3-0-ra a Puskás Akadémiától.

Ilyen előjelekkel várják tehát a csapatok a szombati, komoly téttel bíró rangadót, amellyel véget érnek a bajnokság első körének küzdelmei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában