terepfutás

2021.09.08. 11:15

Nehezített terepen is futottak a Martinkatrail nevezői

Idén első alkalommal rendezték meg a Martinkatrail Terepfutó Versenyt a Martinkai-legelőn.

A verseny útvonalait a hajdúsági táj legszebb területein jelölték ki a szervezők azzal a nem titkolt céllal, hogy népszerűsítsék a különleges értékekkel bíró természetvédelmi területet. A versenyzők négy különböző távon rajtolhattak el. A Gyermekfutamon 600 méteren, a Kedvcsinálón pedig 2 kilométeren kóstolhattak bele a vállalkozó kedvűek a futóversenyek világába. A tapasztaltabbak a 6,5 kilométer hosszú Kiskörön vagy a 12,5 kilométeres Nagykörön nevezhettek női és férfi kategóriában. Az utóbbi két versenyszámban kihívást jelenthetett a nyílt szakaszokon a tikkasztó napsütés, a dimbes-dombos, helyenként poros út, ezért több frissítőpont biztosította a felüdülést a terepfutók számára. A választott távot teljesítők tárgyjutalomban, illetve több kategóriában díjazásban részesültek.

A rendezvényt Antal Szabolcs polgármester nyitotta meg, aki nagyon örült a kezdeményezésnek és természetesen az önkormányzat mindenben támogatta a programot. Tasó László országgyűlési képviselő is megtisztelte a Martinktrailt, köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az egészség, hiszen az egészség és a sport által több egy ember és egy ország is.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában