Labdarúgás

2021.08.14. 18:23

Csak a közönség nyert Pakson

Sok gólos, nézőszórakoztató mérkőzést vívott a Loki az atomvárosiakkal.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Pakson lépett pályára DVSC együttese az OTP Bank Liga 3. fordulójában, szombat délután. A hajdúságiak egy kispesti győzelemmel, és egy Újpest elleni hazai döntetlennel a hátuk mögött várták a találkozót, míg a hazaiak legutóbb 6–1-re ütötték ki saját pályáján a Puskás Akadémiát. Huszti Szabolcs több változást is eszközölt a lilák elleni kezdőcsapathoz képest, a kispadon hagyta Marko Nikolicot és Ugrai Rolandot, bekerült Korhut Mihály, Poór Patrik, valamint a sérült Bárány Donát helyén a legutóbb duplázó Tischler Patrik volt ott a kezdő sípszónál. A hazaiaknál ott volt a kezdőcsapatban a nyáron épp a Lokitól érkezett Kinyik Ákos.

A paksiak a tőlük várható letámadással kezdtek, már a Debrecen tizenhatosánál próbálták megzavarni a hajdúsági támadásépítést. Az első komolyabb lehetőség mégis a piros-fehérek előtt adódott, de Bévárdi beadása sem a középen érkező Tischlernek, sem Szécsinek nem volt jó.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Nem sokkal később meleg pillanatokat élt át a DVSC, de Ádám Martin egyszer sem élt a lehetőségével. A Loki a saját térfelére visszahúzódva próbálta lezárni a területeket, de ennek az volt a következménye, hogy a piros-fehér gárda többször is labdát veszített a saját térfelén. Az első negyedóra után kijelenthető volt, hogy Bognár György együttese volt fölényben, a két kapus közül csak Kosiczkynek kellett beavatkoznia, neki viszont többször is.

Fokozta a nehézségeket, hogy a brazil Charlestont combsérülés miatt elveszítette a Loki, a helyére a francia-kameruni Deslandes érkezett a félidő felénél.

A 27. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést a DVSC: Dzsudzsák Balázs szenzációs passzával lépett ki középen Ferenczi János, majd a tizenhatoson belülre élve a kilépő Nagy mellett a bal alsóba helyezett, a labda a kapufáról vágódott a hálóba, 0–1.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Azonnal egyenlíthetett volna Paks, de Szenderei a kapu torkából fejelt fölé. A 32. percben egy gyakorlatilag teljesen kijátszott ziccernél mentett óriásit Kinyik Szécsi lövése után, tavaly ennek még örültek volna hajdúsági hívek, idén már kevésbé.

A Paks még feljebb lépett, gyakorlatilag kettészakadt a pálya, a középső rész szinte kiürült, mindkét csapat szinte akadálytalanul vihette az ellenfél védelmére a labdát. Ebből szerencsére a Loki kovácsolt tőkét, Bévárdi Zsombor előbb beültette a hintába a védőjét, majd adott okos gólpasszt a tizenhatoson belülre érkező Dzsudzsákhoz, aki kilőtte a bal alsót, 0–2.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Nem sokáig örvendezhettek a Lokomotív hívei, mert Kusnyír Erik teljesen feleslegesen rántotta le Sajbánt a tizenhatoson belül, a játékvezető jogosan mutatott a büntetőpontra, Ádám Martin pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 1–2.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

A szünetben mindkét csapat cserélt, Huszti Szabolcs Poórt hagyta az öltözőben, helyén Nikolic folytatta, míg a hazaiak hármat is cseréltek. Gyorsan kapitulált az új összeállítású cívisvárosi védelem, a tavalyi gólkirály Hahn szinte első labdaérintéséből egalizált, 2–2.

Öt perccel később újra vezethetett volna a Debrecen, de Ferenczi hajszálpontos beadását Tischler fejelt mellé ziccerben. Drága árat fizetett érte a Loki, mert pár minutummal később a Deslandes faultja után Bognár gólra váltotta a szabadrúgást a 63. percben, és máris a Paksnál volt az előny, 2–3.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

A hajdúsági stáb hármat is cserélt a találat után, Sós Bence, Baráth Péter, és Ugrai Roland szállt be a piros-fehér együttesbe. Utóbbi nem is vacakolt sokat, egy beadásba nyúlt bele szemfülesen, 3–3.

A hajrára fordulva keménykedésbe csapott át a küzdelem, egyre több volt az ápolás a pályán. Beszorult a DVSC, csak pillanatokra tudták megtartani a labdát Szécsiék, de végül sikerült megóvni az egyik pontot, megérdemelten.

MSZ

OTP Bank Liga, 3. forduló

PAKSI FC–DEBRECENI VSC 3–3 (1–2)

Paks, Paksi FC Stadion. V.: Zierkelbach (Szalai, Horváth).

Paks: Nagy G. – Kinyik (Kulcsár, 46.), Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Papp (Hahn, 46.), Bognár (Bertus, 77.), Balogh – Sajbán, Ádám M. (Böde, 57.), Szendrei (Nagy, 46.). Vezetőedző: Bognár György

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Poór (Nikolic, 46.), Charleston (Deslandes, 21.), Korhut (Baráth, 69.) – Varga J. (Sós, 69.), Dzsudzsák – Bévárdi (Ugrai, 69.), Szécsi, Ferenczi – Tischler. Edzők: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor.

Gól: 0–1 Ferenczi (27.), 0–2 Dzsudzsák (41.), 1–2 Ádám M. (45. – tizenegyesből), 2–2 Hahn (50.) 2–3 Bognár (63.), 3–3 Ugrai (73.)

Tetszett, nem tetszett

Ami tetszett

Jó egyéni teljesítmények

Kosiczky, Ferenczi és Dzsudzsák is átlagon felül játszott.

Szép kontratámadások

A Paks taktikája lehetőséget adott a DVSC-nek a szerzett labdákból gyors megindulásokra, mellyel éltek is a hajdúságiak.

Ami nem tetszett

Hajmeresztő védelmi hibák

Charleston, Kusnyír, Nikolic és Deslandes is többször bizonytalankodott.

Mesterszemmel

Bognár György: Nem tudtuk azt a ritmus játszani, amit szoktunk, kicsit körülményesek voltunk, a Debrecen jól focizott. Attól függetlenül, hogy fordítani tudtunk, igazságos a döntetlen. 3-3-nál azt éreztem, hogy még ki is kaphatunk, ezért vittem hátra Böde Dánielt, utána már kevesebb gondunk volt.

Toldi Gábor: Összességében lehet hiányérzetünk, az első félidőben a két gólunk mellett még két nagy lehetőségünk volt, de ezeket nem sikerült kihasználni. Szünet után gyorsan kaptuk a gólokat, de az fontos, hogy fel tudtunk állni a fordítás után. Ebben az óriási melegben nagy munkát végeztek a srácok, a döntetlen reális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában