Futsal

2021.08.02. 09:42

A csúcsra törnek az MVFC fiataljai

Kártik Zsombor és Tóth Attila egyaránt kiélezett bajnokságra számít a szabálymódosítás miatt.

Elkezdte az edzést a MezeiVill FC

Forrás: Kovács Péter

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Zajlik az élet a Mezei-Vill háza táján, hiszen miután a tavalyi évben trófea nélkül maradt a hajdú-bihari klub, a változások szinte elkerülhetetlenek voltak. Távozott három légiós, és a vezetőedzői posztot immár Trencsényi János tölti be. A fiatal Kártik Zsombort először a tavalyi évről kérdezte a Napló. – A mai napig csalódott vagyok, hiszen úgy gondolom, meg kellett volna nyernünk a bajnokságot, bár egy nagyon erős Haladás győzött le minket – kezdte a hajdúsági születésű játékos, aki hozzátette, hogy már teljesen túltette magát az előző évi veszteségen, és kizárólag az új feladatra koncentrál.

Változások

Kártik Zsombor | Fotó: Kovács Péter

Lapunk arra is kíváncsi volt, hogy milyen változásokat tapasztal az új vezetőedző érkezésével. – Csak pozitív dolgokat tudok mondani, hiszen Trencsényi János érkezésével egy olyan edzővel dolgozhatunk, akinek óriási játékos-pályafutás van a háta mögött. A felkészülés elején az erőnlét volt a fókuszban, hiszen hosszú a szezon, és ez az egyik legfontosabb elem a futsalban – folytatta Kártik, aki elmondta, hogy egy ekkora klubnak mindig is a bajnoki cím elhódítása lesz a célja.

Szerinte az összes magyar csapat erősödött erre a szezonra, ezért kiélezett meccsekre számít, de bízik benne, hogy a hatalmas rutinnal rendelkező Trencsényi olyan taktikai elemeket mutat majd a csapatnak, amelyekkel sikeresek lehetnek.

Végezetül arról kérdeztük az ifjú támadót, hogy a jövőben milyen céljai vannak. – Mindenképpen ki szeretném magam próbálni külföldön, hiszen ez minden játékos álma, de akkor sem lennék természetesen csalódott, ha ennél a nagyszerű csapatnál maradhatnék még hosszú évekig – fejezte be gondolatait Kártik, aki elárulta, hogy a spanyol, az orosz és az olasz bajnokságot preferálja a legjobban, de hozzátette, hogy sok és kemény munka vezet odáig, hogy ilyen ligában szerepeljen egy játékos.

Friss debreceni igazolás

Az MVFC bő két hete jelentette be az egyik új érkezőjét, Tóth Attilát. A Napló érdeklődött a 24 éves sportolónál az előtte álló lehetőségről, aki a megye másik csapatát, a DEAC gárdáját hagyta ott a Mezei-Vill kedvéért. – Nagyon jó érzés volt, amikor a Berettyó megkeresett, hiszen tényleg az egyik legjobb hazai futsalcsapatról beszélünk.

„Pozitív visszajelzés ez számomra, hogy kiválóan sikerült az előző szezonom, és a megfelelő úton haladok.”

Minden erőmmel azon leszek, hogy a csapatot ismét a bajnoki döntőbe jutáshoz segítsem – mondta a fiatal játékos. Attila az előző szezonban a kispálya mellett a nagypályás fociban is lerakta a névjegyét, hiszen a Hajdú-Bihar megyei első osztályban ötven gólt szerzett a Monostorpályi színeiben. – A kiváló teljesítménynek köszönhetően voltak megkereséseim magasabb osztályú kluboktól is, de sajnos ez volt az utolsó szezonom, ahol a kis- és nagypályát össze tudtam egyeztetni. Nehéz döntés volt, de több szempontot mérlegelve arra jutottam, hogy a pályafutásom szempontjából ez lesz a legjobb – ismertette nehezen meghozott döntését a Trencsényi János által irányított együttes legújabb igazolása.

A bajnoki döntő a cél

Lapunk továbbá érdeklődött, hogy az ifjú játékos hogyan látja a jövőjét, és milyen elvárásai vannak maga és az új csapata felé. – Azt gondolom, hogy az újonnan hozott szabály miatt – maximum két külföldi játékos szerepelhet egy csapatban – kicsit sűrűbb lesz a mezőny, mint a múlt idényben, de bizakodó vagyok, és kijelenthetem, hogy az idén is a bajnoki döntőbe jutás a cél – fejezte be gondolatait a válogatott sportoló.

Orosz Krisztofer, Vadicska Olivér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában