Campus Fesztivál 2021

2021.07.20. 14:43

Kispályás foci, strandröplabda, és 3x3-as kosár a Campus Sportfesztivál fókuszában

A 12. Campus Sportfesztivál kezdődött el kedden, és tart még szerdán is a Campus Fesztivál amolyan előszeleként.

Fotó: Molnár Péter

A megmérettetésekre több mint 500 versenyző regisztrált, akik a Debreceni Egyetem mellett további mintegy 30 felsőoktatási intézményből érkeztek. Az egyéni és a csapatversenyek első helyezettjei elnyerik a „Campus Sportfesztivál 2020/2021. tanévi Egyetemi-és Főiskolai Bajnoka” címet, az első három helyezettet pedig minden sportágban oklevél és érem illeti meg, illetve a legjobbakat bérlet a Campus Fesztiválra.

A mérkőzéseknek – ahogy már számos alkalommal – ezúttal is a Debreceni Egyetem sportlétesítményei adnak otthont, a cél pedig már évről évre változatlanul egyértelmű: a sportolás népszerűsítése, és a hallgatói közösségek építése, erősítése. A főszervező, Dékán Tamás a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, hogy az idén örülnek, hogy egyáltalán meg tudták rendezni a Sportfesztivált.

„A koronavírus még mindig érződik, határainkon túlról mindig több százan érkeztek erre a rendezvényre, most Kárpátaljáról egyáltalán nem jöttek, és másfelől is csak néhányan”

– mondta el Dékán Tamás. A főszervező arról is beszámolt, hogy nagy újítással most először nem készültek, csak abban bíztak, hogy tudják folytatni a már jól bevált hagyományt.

A szombathelyiek például már hétfőn este posztoltak arról a közösségi oldalaikon, hogy ők már Debrecenben vannak, és várják az ellenfeleiket.

A finálékat játsszák szerdán

– Azért ez a három sportág került a reflektorfénybe, mert ezeket lehet szabadban csinálni, viszonylag kötetlenek, ad egyfajta fesztiválhangulatot, és ezek az igazi nyári sportok szerintem – vélekedett Dékán Tamás. A sportfesztivál főszervezője azt is elmondta, hogy érdemes kilátogatni szerdán a Dóczy József utcai Sportcampusra, mert minden sportágban a döntőket rendezik meg, a hangulat pedig utánozhatatlan. – Tapasztaljuk azt évről évre, hogy sok a visszajáró csapat, közösség, egyfajta döntő ez a rendezvény az egyetemek között a különböző sportágakban, sokan presztízsként tekintenek erre a megmérettetésre – fejezte be gondolatait a főszervező.

Rengetegen kilátogatnak

Ahogy próbáltunk elvegyülni a tömegben a strandröplabdapályán a csinosabbnál csinosabb hölgyek társaságában, illetve a műfüves pályák között a jobbnál jobb kispályás meccsek között, önkéntelenül is észrevettük, hogy az érdeklődők között fellelhetők ismert debreceni arcok is. – Az idei sportfesztivál különlegessége az, hogy szeretnénk ugyanazt a színvonalat visszahozni, amit már évekkel ezelőtt megszokhattak a kilátogatók – mondta el az egyetem irodavezetője, Pöszmet Tibor, aki arról is beszélt, hogy kísérőprogramnak tekintik a rendezvényt a Campus Fesztivál mellett. Végül azt emelte ki, büszke arra, hogy a tavalyi év kihagyása után ismét meg tudták rendezni a sportfesztivált.

Hot dog, sör, zene – minden adott egy jó kis rendezvényhez szerdán is, a kolozsvári labdarúgók elmondták egy tálca sör mellett, hogy a látvány, a hangulat, és a parázs csaták miatt is érdemes kilátogatni az ingyenes programra, mely után azonnal kezdődik a négynapos fieszta, a Campus Fesztivál.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában