Campus Fesztivál 2021

2021.07.28. 15:18

A négyszeres platináról kérdeztük ByeAlexet

Az énekes szerint fizikai formátumban lemezt kiadni egyfajta minő­ségjelző.

Fotó: Kiss Annamarie

A Campus nagyszínpadán ByeAlex és a Slepp is színpadra állt. A zenekar legutóbbi, Rehab című lemeze négyszeres platina lett, ByeAlexet arról kérdeztük, milyen súlya van még ennek. – Régen ez azt jelentette, hogy nagyon sok pénzt kerestél, ma azt, hogy nagyon sokan hallgatják a zenédet. Amikor megcsináltuk ezt a lemezt, tudtuk, hogy kockázatos kihozni, hiszen nem voltak koncertek, és lehet, hogy az egész a kukába fog menni. Az emberek abban az időszakban, amikor nem lehetett koncertezni, még intenzívebben hallgattak zenét. A négyszeres platina elég sok hallgatást jelent, ha jól tudom – mondta.

Lemezeladásokról ma már nehéz beszélni, hiszen az online zenehallgatás beszippantotta a piacot. ByeAlex mindezek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy fizikai formátumban is megjelenjen egy-egy album. – Nem húszéves vagyok már, a mai húszas gyerekek nem is nagyon hallgattak CD-t, kazettát pedig soha. Nyilván sokan nem azért vesznek lemezt, mert azt hallgatni fogják otthon, nekem például nincs semmim, amin hallgathatnám.

„Ez egy minőségjelző, azt mutatja, mit gondol magáról egy zenekar. Szerintem aki nem csinál lemezt és nem adja ki fizikai formátumban, az kicsit igénytelen”

– véli.

A X-Faktor egyik mentora régen nagyon sok időt töltött Debrecenben, bár már nem lakik itt, a város iránti szeretete megmaradt. – Nagyon sokat sportoltam itt, ez egy sportos város nekem, jó a futásra, nagyon jó edzőparkjai vannak. Biztos, hogy mindenkinek más jut eszébe Debrecenről, sokaknak talán a sport a leg­utolsó. A Nagy­erdő környékén laktam, nagyon jó hangulata van. Szeretem Debrecennek a hangulatát, Miskolc mellett ezt a várost ismerem a legjobban. Debrecenhez csak jó emlékek kötnek, míg Miskolchoz sok rossz – mondta.

A Campuson idén először állhatott zenekarával nagyszínpadra, bár ő maga sem érti, miért éppen most. – Sosem tudtam megfejteni, a szervezők mi alapján tesznek színpadokra embereket. Volt, hogy úgy éreztem, olyan emberek vannak nagyszínpadon, akiknek két daluk van, nekem meg már akkor is sok slágerem volt. Manapság már csak úgy vagyok vele, hogy csinálom a zenémet, ahova hívnak és szeretnék, oda elmegyek. Mindig azt csináltam, amiben hittem és szerettem, úgy tűnik, ez működik – összegzett.

Az x-faktoros munka mellett sok fellépésük is van erre az évre, bár ByeAlex szerint érzékelhető, hogy a védettségi igazolvány hiánya miatt a közönség egy része nincs jelen a koncerteken.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában