Labdarúgás

2021.07.19. 18:26

Finisbe ért a DVSC felkészülése

Toldi Gábor elégedett a Loki Telkiben eltöltött másfél hétével.

DVSC-Tiszakécske felkészülési mérkőzés

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC a múlt hétvégével bezárólag másfél hétig Telkiben, a Magyar Labdarúgó-szövetség edzőközpontjában készült a hamarosan induló NB I.-es szezonra. Ezen idő alatt a Loki három edzőmeccset játszott és ezeket meg is nyerte, a Budafok ellen 3–1, a Soroksárral szemben 4–1 és a Vasas ellen 3–0 arányban.

Az edzőtáborral kapcsolatban Toldi Gábor, a DVSC edzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Rendkívül jól szolgálta a felkészülésünket a Telkiben töltött idő, játszottunk három mérkőzést és a tréningeken gyakoroltuk azokat az elemeket, amiket szerettünk volna. Ez hozzájárult ahhoz, hogy az újak is minél jobban megismerjék a játékunkat. Fontos volt, hogy kiváló körülmények között készülhettünk, a véleményem szerint nagyon jól összekovácsolódott a társaság – mondta a szakember, aki örül a sikeresen megvívott találkozóknak, de hozzátette, hogy nem feltétlenül azon volt a fókusz.

Miután edzésbe állt a Loki, az erőnléten volt a hangsúly, viszont az utóbbi napokban már a taktika is nagyobb szerepet kapott. A csapatot irányító szakemberek a begyakorolt játékelemeket szerették volna minél inkább viszontlátni a mérkőzéseken, és ez a Loki trénerének elmondása alapján meg is történt.

Egy kis kikapcsolódás

A sok munka közé azonban egy kis kikapcsolódást is belecsempésztek a debreceni fiúk programjába, először a footgolfot, majd a gokartozást próbálhatták ki, mind a kettő nagy sikert aratott a csapat körében. – Fontos egy ilyen edzőtábor során is, hogy kicsit kikapcsoljuk a játékosokat, a stábot, és valami más jellegű elfoglaltságot is beiktassunk a sok munka közé – mondta Toldi Gábor, aki maga is kipróbálta a footgolfot, ami – a nevéből adódóan is – a golf és a futball keveréke. – Személy szerint még nem játszottam ilyen profi körülmények között, de mint nekem, ugyanúgy az egész csapatnak nagyon pozitív élmény volt, mindenkinek jól ment a játék – mondta.

A DVSC félkészülés időszakának fénypontja még hátravan, hiszen vasárnap az AS Roma ellen lép majd pályára az együttes Frosinone városában, ami nagyjából 90 km-re fekszik Rómától. – Óriási lehetőség és megtiszteltetés, hogy egy ilyen klub ellen játszhatunk. Biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz ez a csapatnak – mondta az edző a rájuk váró olaszországi kirándulásról.

Gyorsítanák a játékot

Természetesen a Farkasok elleni találkozó van egyelőre a rivaldafénybe, de nem szabad elfelejteni, hogy jövő héten szombaton már rajtol az OTP Bank Liga, ezért kiemelt figyelmet kell fordítania arra is a Lokinak. – A következő szűk két hetünk elsősorban a játék gyorsításáról fog szólni, úgyhogy az edzések is úgy lesznek felépítve. Próbálunk most már az utolsó stádiumban arra koncentrálni, hogy a sok munka után kicsit másabb jellegű feladatokat kapjanak a fiúk – mondta Toldi Gábor majd kitért az NB I.-gyel kapcsolatos várakozásaira is.

Fotó: Napló-archív

– A másodosztályban azért mindenki tudta, hogy a DVSC volt a találkozók esélyese, ezért a csapatok egyedi védekezési taktikával álltak fel ellenünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az élvonalban ez más lesz, de bízunk abban, hogy ott is meg tudjuk mutatni majd az erényeinket – fejezte ki reményeit az edző.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában