Rédei Istvánnal beszélgettünk

2021.07.22. 08:44

Egyre jobbnak tűnik a DEAC kézilabdacsapata

Válogatott rutinnal is rendelkező játékos kezdte meg a felkészülést a debreceniekkel.

Rédei István | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Folyamatosan érkeznek az átigazolási hírek a DEAC férfi kézilabdacsapatának háza tájáról is. Mondhatni, hogy hazatért a balátlövő, Rédei István, aki valaha a cívisvárosban kezdte a karrierjét. – Megmondom őszintén, hogy felemás érzésekkel tértem haza, de nem a debreceni klub miatt, furcsa volt az egri elválás – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a kézilabdázó. Rédei István szűkszavúan a miértjére annyit reagált, hogy volt aláírt szerződése Egerben, mégis visszakozott az együttes a hosszabbítástól. – Örülök, hogy a DEAC-ban számítanak rám, jó érzésekkel vágtam neki összességében a felkészülésnek – mondta. Rédei István elmondta, hogy szeretne minél előbb beilleszkedni, szeretné, ha hamar összeszokna a gárda, és minél több játéklehetőséghez jutna ő is. A Debreceni Egyetem férfi kézilabdázói egyébiránt hétfőn kezdték meg az edzéseket a szeptember 12-én rajtoló NB I/B-s bajnokságra.

Rédei István | Fotó: Kovács Péter

Segíthet a rutinja

– Bízom abban, hogy a személyes céljaim és az alakulat céljai egy és ugyanazok: én mindenképpen fel szeretnék jutni a csapattal a legfelsőbb osztályba, onnan szeretnék majd ugyanis visszavonulni – mondta a 14-szeres magyar válogatott. A 197 centis balkezes játékos arról is beszélt, hogy reméli a rutinja segíthet a fekete-fehéreknek, s szeretné, ha a fiatalok mindenben partnerei lennének, hiszen szerinte együtt bármire képes lehet ez a csapat. – A legbüszkébb arra vagyok a karrierem során, hogy bármerre is járok, megismernek, a sikereknél felhívnak, gratulálnak, és a külföldi szurkolók is követik a pályafutásomat – mondta el a Franciaországban és Spanyolországban is játszó átlövő.

A 37 éves kézis után egy fiatal játékos érkezését is bejelentette a DEAC: Fábián Vince csatlakozott a klubhoz, aki az előző szezonban az NB I/B-től búcsúzott, Nyíregyháza együttesében szerepelt, ő ráadásul a tanulmányait is Debrecenbe helyezi át, az egyetemen gazdálkodási és menedzsment szakon folytatja képzését.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában