Hoki

2021.06.17. 14:58

Vokla Roland a következő szezont is a DEAC-nál tölti

A védő 2019 nyarán érkezett Debrecenbe, de akkorra már sikeres pályát futott be úgy a klubhoki, mint a korosztályos válogatottak szintjén.

Forrás: deac.hu

Fotó: Derencsényi István

Vokla Roland eddigi két debreceni szezonjában folyamatosan fejlődött, az elmúlt idényben már stabil első soros hátvéddé lépett elő és Kloz bekkpárjaként végig megbízható, jó teljesítményt produkált. A pontszerzés terén is jeleskedett; debreceni újoncévében 14, a múlt évben viszont már 18 pontot gyűjtött, a hátvédek közül csupán Kloz előzte meg a házi pontlistán, 31 megszerzett pontjával. A precíz védőmunkája mellett jól teljesített a támadások alkalmával és a speciális játékhelyzetekben is – írja a deac.hu.

A játékos értékelte az elmúlt két évet, amit Debrecenben töltött. – Amikor két évvel ezelőtt a DEAC-hoz csatlakoztam, a személyes célom az volt, hogy minél több jégidőt biztosítsak magamnak. A MAC-nál töltött 2. szezonomban már alig kaptam helyet az Erste Ligás meccseken és aránylag keveset foglalkoztattak az Extraligában. Szerencsére a DEAC-nál bejöttek az elgondolásaim, egyre többször kaptam helyet az első sorban, ez a helyzet aztán tavaly általánossá vált. A 2019-20-as idényben az alapszakaszunk jórészt rendben volt, de a végén sokan megsérültek, miközben szembekerültünk az ereje teljében lévő Szeredával – fogalmazott.

Mint mondta, a tavalyi szezonban sikerült egy jobb keretet összerakni, és így bejutni a negyeddöntőbe. – Itt egy nagyon erős UTE volt az ellenfelünk, de tovább meneteltünk előre és úgy tűnt, hogy a Brassó ellen tovább folytatódik a sikersorozat. Kétmeccsnyi előnyt harcoltunk ki, utána azonban elfáradtunk, a hátralévő találkozókon jó és gyenge periódusok váltogatták egymást. Kiestünk ugyan, de a Magyar Kupa-mérkőzésekre frissen, szinte pihenten érkeztünk meg. Mindent beleadtunk az FTC ellen és a jó széria folytatódott a Fehérvárral szemben is. Ez a legjobb kárpótlás volt a bajnoki döntő elszalasztásáért – magyarázta.

Vokla Roland hangsúlyozta, harmadik nekifut már időszerű lenne bejutni a döntőbe, de tudja, hogy ez nem óhaj kérdése. – A Magyar Kupa sem lesz egyszerű történet, címvédőként minden csapat minket akar majd legyőzni. Annyit azonban a srácok nevében is megígérhetek, mindent megteszünk azért, hogy keresztülhúzzuk az ilyen szándékokat.

NÉVJEGY:

Vokla Roland

Született: 1996.02.20., Hódmezővásárhely

Posztja: hátvéd

Testmagasság: 184 cm

Testsúly: 83 kg

Ütőfogás: balos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában