saját kezükben a sorsuk

2021.05.09. 18:54

DVSC: Tischler-dupla hozta a három pontot Szentlőrincen, de még nincs meg a feljutás

Döcögősen indult, de magabiztos, 3–1-es debreceni győzelem lett a Szentlőrinc–DVSC vége.

Fotó: Laufer László / Dunántúli Napló

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a Debreceni VSC Szentlőrincen lépett pályára vasárnap 17 órától. A találkozó ragyogó napsütésben zajlott a mintegy 800 néző előtt. A Loki másodikként érkezett Baranya megyébe, és ahhoz, hogy a saját kezében tartsa feljutása sorsát, csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

A találkozó igazi nyugodt vasárnap délutáni tempóban indult, és egészen a 20. percig így is csordogált. Akkor a hazaiak vezettek kontratámadást, Harsányi adta be jobb oldalról a labdát, ami Mervó felett elszállt, viszont Kinyik olyan szerencsétlenül érte bele, hogy a DVSC kapujába pattant. Ezzel vezetést szerzett a Szentlőrinc. 0–1. A bekapott gólt követően a vendégek igyekeztek magasabb fordulatszámra kapcsolni, de igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki. Sőt, a harmincadik percben ismét a hálóból kellett Kosickynek kiszednie a labdát, de Keresztesi fejes gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Hét minutummal később Szécsi szöktette a szélen robogó Ferenczit, a balhátvéd tökéletes beadását pedig Ugrai csúsztatta a hosszúba, egyenlített a Loki 1–1.

Nem lehet tudni, hogy a szünet alatt mi hangzott el az öltözőkben, de a második félidőben nagyobb elánnal jött ki a Loki, mint ellenfele.

A vendégek igyekeztek minél nagyobb nyomást helyezni a baranyai alakulatra, aminek meg is lett az eredménye: a szünetben csereként beálló Tischler szökött meg Varga kiváló indításával, kicsit már kisodródva ugyan, de a jobb alsót ki tudta lőni a támadó, így az 59. percben átvette a vezetést a Loki. 1–2. A 72. minutumban aztán – a meccsen amúgy középhátvédet játszó – Korhut találta magát a bal szélen, és tökéletesen kanyari ívelt középre, Tischler pedig fejesből megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját. 1–3.

Közben egy másik találkozó is nagyon fontos volt a debrecenieknek, mégpedig a Gyirmót Kazincbarcikai szereplése. A győri együttes vezetést szerzett, de a hazaiak kiegyenlítettek, sokáig úgy nézett ki, hogy marad is az 1–1-es eredmény, de a 87. percben megszerezte a győztes gólt a Gyirmót.

Ez pedig azt jelenti, az utolsó fordulóban dől el, hogy eléri-e a Loki a célját. Mindenesetre a hajdúságiaknak a saját kezükben van a sorsuk.

Bakos Attila

A tények

Merkantil Bank Liga, 37. forduló

Szentlőrinc–Debreceni VSC 1–3 (1–1)

Szentlőrinc, Szentlőrinci Stadion, 800 néző. Vezette: Beke Balázs (Aradi József, Vörös Dániel).

Szentlőrinc: Hajagos – Harsányi, Dulló, Keresztes, Nagy B (Karponczai 86.). – Ujvárosi (Matics 77.), Havas – Torvund (Kovács D., a szünetben), Fröhlich (Cenaj, 63.), Törőcsik – Mervó (Pretzl 77.). Vezetőedző: Marián Sluka.

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut, Ferenczi J. – Baráth (Bényei 78.), Varga J. – Bódi (Sós 78.), Dzsudzsák, Szécsi M (Haris 90.). – Ugrai (Tischler, a szünetben). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerzők: Kinyik (20. – öngól), ill. Ugrai (37), Tischler (59., 72.).

Sárga lap: Havas (23.) Harsányi (90.), illetve Tischler (51.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Nem úgy indult a találkozó, ahogy elterveztük, megint hátrányból kellett felállnunk. A pálya talaja – finoman fogalmazva – sem segítette a gördülékeny futballt. Azonban a küzdelemnek és a türelemnek végül meglett a gyümölcse, és begyűjtöttük a három pontot.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/vasas-vereseg-az-nb-ii-ben-az-elrol-varhatja-a-loki-az-utolso-kort-5243116/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában