deac

2021.04.08. 13:36

Vokla Roland: nagyon bejött Debrecen

A DEAC védője a klubhonlapnak többek között azt is elmesélte, miért posztol róla Shane Tusup.

Fotó: deac.hu

Hosszú, sok mindent érintő interjút készített a deac.hu Vokla Rolanddal, aki meghatározó játékosa volt a DEAC sikeres szezont záró jégkorongcsapatának. A 25 éves válogatott védő 45 mérkőzésen lépett jégre, 7 gól és 11 assziszt szerepel a neve mellett. Közel két éve, 2019 nyarán érkezett Debrecenbe, és hamar megkedveltette magát a szurkolókkal, csapattársakkal egyaránt köszönhetően személyiségének, szorgalmának és a munkához való hozzáállásának. Szerepelt korábban a szlovák bajnokságban, az Extraligában, mégis jó döntésnek tartja, hogy annak idején a DEAC-ot választotta.

Mint ismert, a DEAC hétvégén megnyerte a Magyar Kupát, történetében először. – Amikor nem jutottunk az Erste Liga döntőjébe, akkor mindannyian nagyon csalódottak voltunk, de szerintem nyugodtan mondhatom a többiek nevében is: a Magyar Kupa-győzelem kárpótolt minket. Nem kis ellenfeleket győztünk le, hiszen az elődöntőben a címvédő és a tavalyi magyar bajnok Ferencvárost búcsúztattuk, a fináléban pedig az ICEHL-ben szereplő, magasabb szintet képviselő fehérváriakat felett diadalmaskodtunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy így zártuk a szezont – mondta el a sikerről Vokla Roland, aki egyébként nevelőegyesülete ellen lépett pályára a döntőben.

A védő a fehérvári kezdetet követően Újbudára igazolt, ahol nehezen viselte, hogy egy idő után a kispadra került, sportpszichológushoz is járt emiatt. Aztán egy kis ideig kölcsönben játszott a Vasasban, majd jött a DEAC ajánlata.

- Kecskeméti Áron másodedző keresett meg, leültünk tárgyalni, de nem döntöttem rögtön. Akkor vált biztossá, hogy váltok, amikor a MAC edzője közölte, nem férnék be a csapatba. Ezzel el is dőlt, hogy a DEAC-nál folytatom.

„Kezdetben voltak fenntartásaim a várossal kapcsolatban, a budapesti évek után azt gondoltam, nehéz lesz megszokni itt, de nagyon kellemesen csalódtam.”

A város csodaszép, a menyasszonyommal nagyon szeretjük a Nagyerdőt és környékét, a kiskutyánkkal sokat sétálunk arrafelé. Ugyanúgy van minden, mint a fővárosban, mégis itt nyugodtabbak az emberek. Nagyon bejött Debrecen – mondta Vokla Roland, akiről Shane Tusup úszóedző is rendszeresen posztol Instagramon. A játékos ennek okairól is beszélt.

- A menyasszonyom, Balogh Anna korábban vízilabdázott, így az uszodák környékéről jól ismertük Shane-t. High performance edzőnek tartja magát, és amikor egyszer azt nyilatkozta, hogy szívesen foglalkozik más sportolókkal is. Felvettem vele a kapcsolatot, azóta közösen dolgozunk. Sokat tudott nekem szezon közben mentálisan segíteni, és kiegészítette az erőnléti munkát – árulta el a hokis.

A Vokla Rolanddal készült teljes interjút a DEAC honlapján olvashatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában