labdarúgás

2021.04.09. 09:46

Toldi Gábor: tíz emberrel is meg kellett volna nyerni a meccset

Az edző szerint nem volt elég minőség a debreceniek játékában, ez okozta a vereséget.

Tatabánya 20210407 labdarúgás NB2 NBII Dorog Debrecen DVSC foto Török Attila Nemzeti Sport Játékvezető KÁPRÁLY MIHÁLY piroslap KUSNYIR ERIK

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában szerda délután 2–0-s vereséget szenvedett a Debreceni VSC a Dorogi FC vendégeként Tatabányán. A találkozó első félidejében nagy fölényben játszó Loki a 38. percben megfogyatkozott, amikor Kusnyír Erik megkapta második sárga lapját is a játékvezetőtől – ezen cikk írója szerint talán túlzottan is szigorú ítéletek születtek. A szünetet követően emberhátrányban is dominált a Loki, viszont a Dorog egy ellentámadásból vezetést szerzett a 71. percben, majd az utolsó időszakra teljesen kinyíló vendégeket megint megkontrázva végül 2–0-ra nyert a Komárom-Esztergom megyei alakulat.

A mérkőzést követően Toldi Gábor, a DVSC edzője értékelt a Hajdú-bihari Naplónak. – Nem lebecsülve és tényleg nem ledegradálva az ellenfelünket, de a kiállítás és minden ellenére nekünk tíz emberrel is meg kellett volna nyernünk ezt a meccset. Minden tiszteletem a Dorogé, mert amire készült, azt megvalósította. Sajnálom, hogy nem volt elég minőség a játékunkban, ennek tudható be a vereség – mondta a szakember.

Több módosítás

A debreceni stáb igyekezett frissíteni a gárdát, így összesen hat helyen változtatott a vasárnapi kezdőcsapathoz képest. A Soroksár ellen pályára lépők közül Bévárdi, Bódi, Dzsudzsák, Korhut, Pintér és Szécsi kezdtek a padon, a helyükre Bárány, Bényei, Ferenczi, Haris, Kusnyír és Sós kerültek be. – A keret huszonnégy mezőnyjátékosból áll plusz a kapusok, mindenki végig kiválóan dolgozott a válogatottszünet alatt, és úgy ítéltük meg, hogy most ez a legjobb összeállítás – fogalmazott a Loki edzője.

A hatékonyság hiánya

Miután Kusnyírt a 38. percben kiállította a játékvezető, a fél­idő végéig Bényei húzódott ki a jobb oldali védő pozíciójába, viszont a szünetben változtatnia kellett Toldi Gáboréknak az alapelképzeléseikhez képest. Haris, Sós és Bárány helyett Bévárdi, Bódi és Szécsi futottak ki a második félidőre. – Meg kellett változtatni a játékrendszerünket a piros lap után, ezért volt szükség újításra a pihenőt követően. Továbbra is próbáltuk birtokolni a labdát, uralni a játékot, ez meg is történt. Azonban a helyzetek kialakításában nem voltunk elég hatékonyak, nyilván az a plusz egy ember is hiányzott ehhez – mondta a szakember.

A Loki legközelebb a Nyíregyházát fogadja a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában vasárnap 12 óra 15 perctől a Nagyerdei Stadionban.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában